Ορατός πλέον ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο

Στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της Διεθνούς εκθέσεως μεταφέρονται οι διαμαρτυρίες φοιτητών για το νέο νόμο για Πανεπιστήμια και ΤΕΙ,...Στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της Διεθνούς εκθέσεως μεταφέρονται οι διαμαρτυρίες φοιτητών για το νέο νόμο για Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενώ συνεχίζονται οι καταλήψεις σε περίπου 300 τμήματα και σχολές σ’ ολόκληρη τη χώρα.

Συγχρόνως όμως πρέπει να σημειωθεί ότι αρχίζει και η εφαρμογή του νέου νόμου, και υπενθυμίζεται ότι το άσυλο έχει καταργηθεί, ενώ απαιτείται διδασκαλία 13 εβδομάδων για να γίνουν οι εξετάσεις, διαφορετικά το εξάμηνο χάνεται, όπως προειδοποίησε πριν από λίγες ημέρες και η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου.

Παρά το γεγονός ότι ο νέος νόμος περιλαμβάνει ασφαλιστικές δικλείδες για την περίπτωση που κάποιοι πανεπιστημιακοί αρνηθούν τη συμμετοχή τους, ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κ. Μουντζούρης και ο αντιπρύτανης Μ. Σπαθής με επιστολές τους στον νυν πρύτανη του Ιδρύματος Σ. Σιμόπουλο, αρνούνται να συμμετάσχουν στις διαδικασίες συγκρότησης της επιτροπής που θα προχωρήσει στην πρώτη πράξη υλοποίησης του νέου νόμου που είναι η συγκρότηση Συμβουλίων Διοίκησης σε κάθε ίδρυμα. Ο νόμος πάντως προβλέπει ότι σε περίπτωση άρνησης των δύο προηγουμένων πρυτάνεων, θα συμμετάσχουν άλλοι πανεπιστημιακοί.

Πάντως ως το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν δρομολογηθεί οι σχετικές διαδικασίες. Το νέο ακαδημαϊκό έτος αρχίζει την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και πανεπιστημιακοί προειδοποιούν ότι αν περάσει ο Οκτώβριος χωρίς μάθημα είναι πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο της απώλειας του εξαμήνου, όσο και αν αναπληρωθούν τα μαθήματα σε άλλη χρονική στιγμή, όπως π.χ. στις διακοπές των Χριστουγέννων.ΠΗΓΗ : newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item