Μόνιμο το χαράτσι στα ακίνητα. Θα αποτελεί μέρους του φορολογικού συστήματος

Η τροπολογία δεν αναφέρεται στον χρόνο επέκτασης της καταβολής του τέλους, κάτι που σημαίνει πως ο  φόρος αποκτά μόνιμο χαρακτήρα ...
Η τροπολογία δεν αναφέρεται στον χρόνο επέκτασης της καταβολής του τέλους, κάτι που σημαίνει πως ο φόρος αποκτά μόνιμο χαρακτήρα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διευκρίνισε μόνο ότι ως τέλος θα υφίσταται έως το 2012 και μετά θα ενταχθεί στο εθνικό φορολογικό σύστημα.
Η τροπολογία προβλέπει την εξαίρεση από το ειδικό τέλος ακινήτων των μακροχρόνια ανέργων εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 12.000 ,+ 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο και αν δεν έχει ακίνητη περιουσία πάνω από 150.000 ευρώ, +10.000 για κάθε τέκνο.
Η εξαίρεση δεν ισχύει για ανέργους με ακίνητα σε περιοχές άνω 3.000 ευρώ τιμή ζώνης, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών.
Υπενθυμίζεται ότι η αρχική ρύθμιση προέβλεπε πως για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εισάγεται ειδικός συντελεστής προσδιορισμού του τέλους (€ 0,5), ανεξάρτητα από τον χρόνο δόμησης του ακινήτου (και εφόσον αυτό βρίσκεται σε περιοχή τιμής ζώνης κάτω των € 3.000 ανά τ.μ.), εάν πρόκειται για ακίνητο που ιδιοκατοικείται από πολύτεκνο, άνεργο επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ (1/1-31/8 για το 2011 ή 1/1-30/4 για το 2012), ή άτομο ανάπηρο ή βαρυνόμενο φορολογικά από ανάπηρο.
Η τροποποίηση αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία κατηγόρησαν τον Υπουργό και για καταπάτηση του Συντάγματος, καθώς σύμφωνα με το σχετικό άρθρο 74 του Συντάγματος, προσθήκες ή τροπολογίες Υπουργών συζητούνται μόνο αν έχουν υποβληθεί 3 τουλάχιστον ημέρες πριν τη συζήτηση στην Ολομέλεια.
Η ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για το τέλος ακινήτων θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα.  

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item