Αρμόδιος διεύρυνσης της ΕΕ Στέφαν Φούλε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει, ως κράτος, μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία»

Στην αρχή της συζήτησης, η Ύπατη Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της Ε.Ε., Κάθριν Άστον είπε πως είναι προς το συμφέρον της Ευρ...


Στην αρχή της συζήτησης, η Ύπατη Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της Ε.Ε., Κάθριν Άστον είπε πως είναι προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κατευνάσει τις εντάσεις και να πείσει την Τουρκία να προσυπογράψει τους στόχους, που θα την οδηγήσουν στην πλήρη ένταξη της στην ΕΕ.

Απέδωσε, ωστόσο, την κλιμάκωση των τουρκικών εντάσεων, στην εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.


Ο αρμόδιος για την διεύρυνση της ΕΕ επίτροπος Στέφαν Φούλε, εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για την κλιμάκωση των εντάσεων από την πλευρά της Τουρκίας και ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δε μπορεί να δεχθεί να χρησιμοποιούνται απειλές, μεταξύ γειτόνων.

«Καταδικάζουμε κάθε δήλωση που έρχεται σε αντίθεση με τη φιλική διευθέτηση τέτοιων διαφορών και διακηρύσσουμε ότι η Κύπρος, ως κράτος-μέλος της ΕΕ, έχει το δικαίωμα να συνάπτει συμφωνίες με τρίτες χώρες, για εξορύξεις υδρογονανθράκων εντός της ΑΟΖ της», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η Τουρκία θα πρέπει και εκείνη να εργασθεί, για τον σκοπό της ειρήνης και της συνεργασίας στην περιοχή και έχει πολύ περισσότερα να κερδίσει από τη συνεργασία με την ΕΕ, παρά με τη δημιουργία εντάσεων», πρόσθεσε.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item