Καταδίκη ή σωτηρία το γκρέμισμα των αγορών;;;

Οι αγορές δεν ψαρώνουν πια από τις λεκτικές παρεμβάσεις των G-20. Γνωρίζουν καλά ότι τα δάνεια που δόθηκαν από αυτές επί 25 χρόνια σε...


Οι αγορές δεν ψαρώνουν πια από τις λεκτικές παρεμβάσεις των G-20. Γνωρίζουν καλά ότι τα δάνεια που δόθηκαν από αυτές επί 25 χρόνια σε όλες τις δυτικές οικονομίες δεν μπορούν εύκολα να αποπληρωθούν, γιατί είναι οι ίδιες που τα έδωσαν. Οπως επίσης και ότι η όλη  παραφιλολογία περί παγκόσμιας ανάπτυξης δεν είναι τίποτε άλλο από μια προσπάθεια των πολιτικών να διαχειριστούν καταστάσεις που τελικά θα οδηγήσουν σε ύφεση.

Αυτό είναι το μαθηματικό παγκόσμιο παιχνίδι, για το οποίο οι Γερμανοί φέρουν μεγάλη ευθύνη, καθώς οι παλινωδίες τους και η έλλειψη αποφάσεων στο Eurogroup της περασμένης εβδομάδας άφησαν χωρίς άμυνες όλο το ευρωπαικό σύστημα.

Την ίδια ώρα το πρόκριμα ενός μεγάλου haircut στο επίπεδο του 50% που συζητούν οι Γερμανοί για το ελληνικό χρέος θα οδηγήσει το σύνολο του τραπεζικού συστήματος στο Ταμείο. Κρίσιμο ζήτημα, για να μην χάσουν ολοκληρωτικά τα λεφτά τους οι μέτοχοι, να δοθεί  η δυνατότητα επαναγοράς των μετοχών μετά από ένα διάστημα 3 ετών.

Εδώ όμως θα παιχθεί και το πιο σημαντικό κεφάλαιο: αν, δηλαδή, μέσα από την ολοκλήρωση ενός βαθέως κουρέματος θα δοθεί η δυνατότητα αναχρηματοδότησης της οικονομίας ή εάν εκείνη θα τεθεί στο περιθώριο, βυθίζοντας την χώρα στην ύφεση και την φτώχεια.

Μέχρι τα Χριστούγεννα θα ξέρουμε.



ΠΗΓΗ : protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item