Διευκρινήσεις από το Υπουργείο Παιδείας για το νέο νόμο-πλαίσιο για ΑΕΙ και ΤΕΙ

Όπως είπε η κυρία Διαμαντοπούλου, ο νέος Νόμος δημοσιεύεται αύριο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και προχωράει κανονικά η εφαρμογή τ...


Όπως είπε η κυρία Διαμαντοπούλου, ο νέος Νόμος δημοσιεύεται αύριο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και προχωράει κανονικά η εφαρμογή του ώστε τον Σεπτέμβριο του 2012 να αναλάβουν πλήρως τα νέα Συμβούλια Διοίκησης των πανεπιστημίων. Η πρώτη φάση εφαρμογής του νέου Νόμου ξεκινάει τον Οκτώβριο.


Όλοι πρέπει να αναλάβουν το κόστος του αγώνα τους", επισήμανε η υπουργός Παιδείας, σχετικά με τις καταλήψεις.Τόνισε ότι αν δεν γίνουν μαθήματα 13 εβδομάδων, τότε αυτά πρέπει να γίνουν σε άλλο χρόνο. Διαφορετικά ο νόμος προβλέπει ότι δεν μπορούν να γίνουν εξετάσεις σε μαθήματα που δεν έχουν διδαχθεί επί 13 εβδομάδες.

Ειδικότερα για το νόμο διευκρίνισε:

  • Για το άσυλο

«Τα ΑΕΙ δεν είναι χώροι που μπαινοβγαίνει η αστυνομία, έχουν τους δικούς τους κανόνες. Εαν αποφασίσει κατάληψη μικρός αριθμός, τότε το ίδιο το Πανεπιστήμιο μπορεί να επιβάλει ποινές σε όσους προκαλούν» είπε η κυρία Διαμαντοπούλου.

Δήλωσε ακόμη ότι το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ θα δοθεί στη δημοσιότητα σύντομα.

  • Για τις καταλήψεις

Πάνω απ´όλα είναι η εκπαίδευση, αν δεν γίνουν αυτά τα μαθήματα θα γίνουν σε άλλο χρόνο» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Διαμαντοπούλου.
«Το εξάμηνο πρέπει να αρχίσει τον Οκτώβριο, αν όχι πάμε στα Χριστούγεννα κι αν δεν φτάσει κι αυτό, χάνεται εξάμηνο»,ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

«Eίναι ψέμα οτι σταματά η δημόσια χρηματοδότηση. Είναι ψέμα οτι σταματά η διανομή συγγραμμάτων που εξακολουθούν να δίδονται και επιπλέον οι καθηγητές αναρτούν στο διαδίκτυο σημειώσεων και από 2013-14 θα είναι ανηρτημένα και όλα τα συγγράμματα. Είναι ψέμα οτι θα πάνε όλα τα ΑΕΙ σε υποχρεωτικές τριετείς σπουδές. Διατηρείται η διάρκεια σπουδών σε όλα, και τα πανεπιστήμια όταν κρίνουν κάνουν», είπε η υπουργός.

Για την σίτιση και στέγαση των φοιτητών η υπουργός Παιδείας είπε επίσης ότι δεν είναι αλήθεια ότι καταργούνται, όπως λέγεται, και πρόσθεσε ότι «είναι ευθύνη των Πανεπιστημίων η κατάσταση τους σήμερα».


Πληροφορίες από newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item