Άδειασμα Βενιζέλου από την διευθύντρια του ΔΝΤ...Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με την Αργεντινή

Ο Βενιζέλος σήμερα μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προχώρησε σε δηλώσεις λέγοντας πως  θα πρέπει να δουλέψουμε ...


Ο Βενιζέλος σήμερα μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προχώρησε σε δηλώσεις λέγοντας πως θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά "αν θέλουμε να σώσουμε τη χώρα και να μην ζήσουμε σκηνές που βλέπουμε σε ντοκιμαντέρ από χώρες της Λατινικής Αμερικής".

"Θα είναι η Αργεντινή του 2000, δηλαδή, η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας", υποστήριξε ο ίδιος για την κρίση.


Η απάντηση-άδειασμα της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κ. Λαγκάρντ

Ωστόσο η η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τόνισε πως δεν πρέπει να συγκρίνουμε την Ελλάδα με τν Αργεντινή. "Δεν μπορείς απαραίτητα να συγκρίνεις τι έγινε σε μια χώρα με αυτό που συμβαίνει σε κάποια άλλη χώρα", ανέφερε χαρακτηριστικά η Κριστίν Λαγκάρντ από την Ουάσιγκτον, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος των χωρών της ομάδας του G20 και η γενική συνέλευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. 

Αυτό που χρειάζεται η χώρα, σύμφωνα με την κ. Λαγκάρντ είναι κατάλληλη χρηματοδότηση για να καταστεί βιώσιμο το χρέος της. Υπογράμμισε επίσης την δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων να συμπαρασταθούν σε κάθε μέλος της ευρωζώνης.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item