ΟΟΣΑ: Να μην δικαιούνται μονιμότητα στο Δημόσιο όσοι προσλαμβάνονται τώρα!

Η έκθεση του ΟΟΣΑ, αποτελεί καταπέλτη για τη δημόσια διοίκηση στη χώρα μας. Στη σχετική "ατζέντα" έχουν συμπεριληφθεί...
Η έκθεση του ΟΟΣΑ, αποτελεί καταπέλτη για τη δημόσια διοίκηση στη χώρα μας.
Στη σχετική "ατζέντα" έχουν συμπεριληφθεί ευρείες συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών, η σύνδεση της απόδοσης ολόκληρων τομέων του Δημοσίου με τα χρήματα τα οποία δαπανούν από τον κρατικό προϋπολογισμό (από την απόδοσή τους, με άλλα λόγια, θα εξαρτάται η χρηματοδότησή τους), η καθιέρωση συγκεκριμένων δεικτών αποδοτικότητας για τους υπαλλήλους και κυρίως για τα στελέχη (προϊστάμενοι, διευθυντές, γενικοί διευθυντές), η θέσπιση νέων κριτηρίων για την κατάληψη των θέσεων ευθύνης, η αλλαγή της διαδικασίας προσλήψεων προσωπικού κ.λπ.
"Κλειδί" για τη μείωση των μισθολογικών δαπανών και την ανανέωση του δημόσιου τομέα, που χαρακτηρίζεται ως "γερασμένος και μη αποδοτικός", ο ΟΟΣΑ θεωρεί την κατάργηση της μονιμότητας, τουλάχιστον για τους νεοπροσλαμβανόμενους, με ταυτόχρονη καθιέρωση ενός νέου συστήματος προσλήψεων.

Καμία εγγύηση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις
Γεγονός είναι πάντως ότι για το 90% περίπου του προσωπικού που τίθεται σε καθεστώς "εργασιακής εφεδρείας" δεν υπάρχει επαρκής διασφάλιση ότι δεν θα απολυθεί. Ο Δημήτρης Ρέππας πάντως στη συνάντηση που είχε με την τρόικα δεν συζήτησε θέμα απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων.

Η κυβέρνηση αποδέχθηκε την πρόταση της τρόικας για επέκταση της "εργασιακής εφεδρείας" και στις "παρυφές" του στενού δημόσιου τομέα, παρ' ότι διατυπώνονται ενστάσεις κατά πόσον μπορεί να εφαρμοστεί.
Και αυτό γιατί προσκρούει στη συνταγματική κατοχύρωση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία δεν μπορεί να υπερκερασθεί, τουλάχιστον ως την προσεχή αναθεώρηση του Συντάγματος.


ΠΗΓΗ : news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item