Πότε λήγουν οι προθεσμίες για τα νέα χαράτσια - Τι προβλέπεται για όσους δεν πληρώσουν τους φόρους(Ευτυχώς να λέτε που δεν υπάρχει και η θανατική ποινή αλλιώς θα μας εκτελούσαν κιόλας!)

Αρχίζουν από την ερχόμενη Παρασκευή να λήγουν οι προθεσμίες για την πληρωμή των νέων καταιγιστικών φόρων που επιβλήθηκαν τους τελευταί...

Αρχίζουν από την ερχόμενη Παρασκευή να λήγουν οι προθεσμίες για την πληρωμή των νέων καταιγιστικών φόρων που επιβλήθηκαν τους τελευταίους μήνες για να κλείσει η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού. Πρόκειται για πέντε εισπρακτικά μέτρα που τα περισσότερα θα αρχίσουν να εξοφλούνται εντός του 2011. Ειδικότερα:

- έχουν αρχίσει να ταχυδρομούνται τα πολυεκκαθαριστικά της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου στην κατοχή πολυτελών στοιχείων διαβίωσης. Με δεδομένο ότι η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος του επομένου μήνα από αυτόν της βεβαίωσης και ότι στην πρώτη παρτίδα 1,5 εκατ. πολυεκκαθαριστικών η βεβαίωση εμφανίζεται να έχει γίνει στις 31 Αυγούστου, οι παραπάνω φορολογούμενοι θα πρέπει έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου να πληρώσουν. Το ποσό που έχει βεβαιωθεί με το πολυεκκαθαριστικό μπορεί να εξοφληθεί σε έως και έξι δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης τα 300 ευρώ πλην της τελευταίας.

- τα νέα αυξημένα κατά μέσο όρο 10% νέα τέλη κυκλοφορίας για το 2012. Τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των νέων τελών κυκλοφορίας θα αρχίσουν να ταχυδρομούνται από τα μέσα Οκτωβρίου ενώ θα πρέπει να εξοφληθούν και να αποκτηθεί το ειδικό σήμα το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου.

- τα νέο ειδικό τέλος ακινήτων που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Το τέλος κυμαίνεται από 3 έως 20 ευρώ, ανάλογα με την τιμή ζώνης και την ηλικία του ακινήτου. Το τέλος είναι διετές και το 2011 θα εισπραχθεί σε δυο δόσεις (μια με το λογαριασμό της ΔΕΗ του Οκτωβρίου και η δεύτερη με το λογαριασμό του Δεκεμβρίου). Το 2012 θα εισπραχθεί σε τέσσερις δόσεις.

- το τέλος νομιμοποίησης των αυθαιρέτων. Από την 1η Οκτωβρίου θα έχουν οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων τη δυνατότητα να υποβάλλουν το σχετικό φάκελο στα αρμόδια πολεοδομικά γραφεία.

- το τέλος τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων. Η σχετική προθεσμία για την υποβολή των φακέλων στην πολεοδομία λήγει στις 31 Οκτωβρίου. 


Αυτά λοιπόν θα "πάθει" κάποιος ο οποίος δεν θα πληρώσει τα νέα μέτρα. Δεν την νοιάζει την κυβέρνηση εάν αυτός ο κάποιος δεν έχει να πληρώσει όχι το χαράτσι αλλά ούτε τα βασικά για να ζήσει. Δεν την ενδιαφέρει την κυβέρνηση εάν αυτός ο κάποιος που δεν θα μπορέσει να πληρώσει, δεν θα έχει ρεύμα μετά και θα ζει στο σκοτάδι με το έτσι θέλω των κυβερνώντων. Ευτυχώς να λέτε που δεν υπάρχει και η θανατική ποινή αλλιώς θα μας εκτελούσαν κιόλας!

Μη έκδοση φορολογική ενημερότητας, προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, κατάσχεση μισθών και άλλων εισοδημάτων ακόμη και αυτόφωρο: πρόκειται για τις κυρώσεις που θα αντιμετωπίσουν όσοι φορολογούμενοι δεν πληρώσουν την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.

Ειδικότερα, όποιος δεν πληρώσει την εισφορά στην ώρα της τότε το σχετικό ποσό καθίσταται ληξιπρόθεσμο και αρχίζει να επιβαρύνεται με προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Το μέγιστο ποσοστό προσαύξησης δεν μπορεί να ξεπεράσει το 200% της αρχικής οφειλής.

Το τμήμα εσόδων της εφορίας θα αποστείλει στο φορολογούμενο ειδοποιητήριο με το οποίο θα τον καλεί να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει την οφειλή του με τμηματική εξόφληση. Εφόσον δεν ανταποκριθεί στην πρόσκληση θα βρεθεί αντιμέτωπος με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως η κατάσχεση μέρους του μισθού του ή της σύνταξής του (αποστέλλεται σχετικό κατασχετήριο από την εφορία στον εργοδότη ή το ασφαλιστικό ταμείο του οφειλέτη). Παράλληλα, αναζητούνται και περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη και ξεκινά από το νομικό τμήμα της εφορίας η διαδικασία για τη δέσμευση και την αναγκαστική τους εκποίηση με πληστηριασμό. Εφόσον το ποσό της οφειλής είναι πάνω από 5.000 ευρώ και το χρέος έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο για περισσότερους από τέσσερις μήνες τότε μπορεί να ζητηθεί από τον προϊστάμενο της εφορίας η άσκηση ποινικής δίωξης στον οφειλέτη και η παραπομπή του στη δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.


Πληροφορίες από capital.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item