Η Τουρκία προχωρά σε σπασμωδικές κινήσεις. Προειδοποιούν πως θα υπάρξει στρατιωτική παρέμβαση εάν η Κύπρος προχωρήσει σε γεωτρήσεις!

Μετά από μήνες εκβιασμών και αντιδράσεων και αφού ΗΠΑ και Ρωσία ξεκαθάρισαν ότι η Κύπρος έχει δικαίωμα να πραγματοποιήσει έρευνες γ...


Μετά από μήνες εκβιασμών και αντιδράσεων και αφού ΗΠΑ και Ρωσία ξεκαθάρισαν ότι η Κύπρος έχει δικαίωμα να πραγματοποιήσει έρευνες για φυσικό αέριο, η Τουρκία φαίνεται ότι προχωρά σε ευθείες απειλές.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα Εγκεμέν Μπαγίς, μιλώντας στην εφημερίδα "Ζαμάν", προειδοποίησε με "αντιδράσεις χωρίς όρια" σε περίπτωση που η αμερικανική εταιρεία Noble Energy ξεκινήσει τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Ο κ. Μπαγίς αναφερόμενος στην πιθανή έναρξη των ερευνών, είπε χαρακτηριστικά "γι' αυτό υπάρχει ο στόλος" και πρόσθεσε ότι "στο παρελθόν η ελληνοκυπριακή πλευρά είχε επιχειρήσει να κάνει παρόμοια πράγματα, αλλά υπάρχουν αυτοί που θυμούνται τι αντιμετώπισε".
Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Μπαγίς τόνισε ότι "είναι παράνομο να κάνουν έρευνες σε ύδατα που δεν τους ανήκουν. Η Τουρκία θα κάνει στο έπακρο χρήση όλων των δικαιωμάτων της, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και θα πράξει τα δέοντα. Γνωρίζουν τη σοβαρότητα που διακρίνει την Τουρκία”.
Στην παρατήρηση του συντάκτη της τουρκικής εφημερίδας ότι κατά τις έρευνες που είχαν γίνει στο παρελθόν, πλοία του τουρκικού πολεμικού στόλου είχαν σπεύσει στην περιοχή, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης απάντησε: “Γι’ αυτόν τον λόγο φτιάξαμε το στρατό μας και εκπαιδεύσαμε τους στρατιώτες”.


ΠΗΓΗ : news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item