Εμπλοκή στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας την τελευταία στιγμή;;; Θα συσταθεί επιτροπή μετά από εντολή Παπανδρέου - 'Ο,τι αποφασισθεί θα εγκριθεί σε νέο υπουργικό την Κυριακή

Προβληματισμός επικρατεί στη κυβέρνηση ως φαίνεται με την εργασιακή εφεδρεία, καθώς σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", αποσύρθηκε τ...
Προβληματισμός επικρατεί στη κυβέρνηση ως φαίνεται με την εργασιακή εφεδρεία, καθώς σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", αποσύρθηκε το θέμα αργά το βράδυ της Τετάρτης από την ημερήσια διάταξη του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά τις διαφωνίες υπουργών για το ζήτημα της εφαρμογής της στο στενό δημόσιο τομέα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στη διάρκεια της σύσκεψης αναφέρθηκε από υπουργούς ότι υπάρχουν αξεπέραστα συνταγματικά προβλήματα, ειδικά για την εφαρμογή του μέτρου στον στενό δημόσιο τομέα, καθώς προσκρούει στις διατάξεις περί μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ από ανώτερα στελέχη του υπουργείου Μεταφορών γίνεται πλέον λόγος για σενάρια "εφεδροποίησης" μόνο του 3% του προσωπικού των συγκοινωνιών - και όχι του 10%, όπως είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση.
Όπως
 έγινε γνωστό, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε προθεσμία για να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα, που έφτασε χθες το βράδυ στην Αθήνα, το θέμα της επέκτασης της εργασιακής εφεδρείας και στον στενό δημόσιο τομέα. Η διαπραγμάτευση αυτή ενδέχεται να γίνει ακόμη και σήμερα, στη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας. Αν η διαπραγμάτευση ολοκληρωθεί, το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί πιθανότατα την προσεχή Κυριακή ή τη Δευτέρα.
Ωστόσο, από το γραφείο πάντως του Πρωθυπουργού αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στην ατζέντα και ισχύει ότι έχει ανακοινωθεί επισήμως. Mάλιστα, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος -όπως μετέδωσε η ΝΕΤ- δήλωσε λίγο πριν ξεκινήσει το Υπουργικό ότι το θέμα της εφεδρείας θα συζητηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της εργασιακής εφεδρείας παραμένει στην ατζέντα και αναμένεται να συζητηθεί, ωστόσο εξαιτίας των συνταγματικών και νομικών κωλυμάτων που ακόμα δεν έχουν ξεπερασθεί, δεν αναμένεται να ληφθεί κάποια απόφαση.
Συγκεκριμένα, η ατζέντα περιλαμβάνει τα ακόλουθα θέματα:
*Ενημέρωση και λήψη απόφασης για βαθμολόγιο και ενιαίο μισθολόγιο του Δημόσιου Τομέα, Ε. Βενιζέλος, Δ. Ρέππας
*Ενημέρωση και λήψη απόφασης για το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας, Ε. Βενιζέλος, Δ. Ρέππας, Γ. Κουτρουμάνης
*Ενημέρωση και λήψη απόφασης για δημοσιονομικές - φορολογικές - συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις που συνδέονται με την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011 και τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού του 2012, Ε. Βενιζέλος, Γ. Κουτρουμάνης
*Σχέδιο νόμου: Επιτάχυνση και εξορθολογισμός διαδικασιών αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, Γ. Ραγκούσης
*Σχέδιο νόμου: Διαχείριση ακινήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Επίλυση ιδιοκτησιακών ζητημάτων, Κ. Σκανδαλίδης
*Σχέδιο νόμου: Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και εκμεταλλεύσεις, Κ. Σκανδαλίδης
*Σχέδιο νόμου: Προσαρμογή στις διατάξεις της Οδηγίας 2009/18/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Απριλίου 2009 για τον καθορισμό των θεμελιωδών αρχών που διέπουν τη διερεύνηση των ατυχημάτων στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών και για την τροποποίηση της Οδηγίας 1999/35/ΕΚ του Συμβουλίου και της Οδηγίας 2002/59/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και άλλες διατάξεις, Χ. Παπουτσής.
Όσον αφορά της αποδείξεις, το εν λόγω μέτρο, τελικά δεν θα ισχύει από εφέτος, όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών, αλλά από το 2012.


ΠΗΓΗ : news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item