Όπως ήταν αναμενόμενο πέρασε η τροπολογία για το νέο χαράτσι στα ακίνητα παρά τις δήθεν αντιδράσεις διαφόρων βουλευτών του Πασόκ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν περίπου 2000 αγανακτισμένοι πολίτες, ενάντια στο νέο χαράτσι στα ακίνητ...Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν περίπου 2000 αγανακτισμένοι πολίτες, ενάντια στο νέο χαράτσι στα ακίνητα, το οποίο ψηφίστηκε από 155 βουλευτές
Περίπου 2000 αγανακτισμένοι πολίτες φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των βουλευτών, ενώ μέχρι και λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ επικρατούσε ένταση.
Μάλιστα, μερίδα διαδηλωτών πολιόρκησε το θέατρο Palace στη Βουκουρεστίου πιστεύοντας ότι έχουν καταφύγει εκεί βουλευτές. Η πληροφορία ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε.
Σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συλλήψεις και επτά προσαγωγές, καθώς τα επεισόδια δεν πήραν έκταση.
Ψηφοφορία χωρίς εκπλήξεις
Με 155 "ναι" υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία που περιλαμβάνει το νέο ειδικό τέλος για τα ακίνητα, το οποίο θα πληρώσουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ
Υπέρ ψήφισαν οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η Έλσα Παπαδημητρίου, η οποία είναι ανεξάρτητη μετά τη διαγραφή της από τη Νέα Δημοκρατία. Κατά ψήφισαν 142 βουλευτές.
Παρά τους λεονταρισμούς και τις διαφωνίες που διατυπώθηκαν από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες ημέρες, τελικά κανείς δεν ψήφισε κατά.
Η τροπολογία για την Ελληνική Στατιστική Αρχή, συγκέντρωσε 154 θετικές ψήφους έναντι 143 αρνητικών.
 
Υπενθυμίζεται, πως την ονομαστική ψηφοφορία για το ειδικό τέλος ακινήτων ζήτησε το ΚΚΕ, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, ενώ την ονομαστική ψηφοφορία για την ΕΛΣΤΑΤ ζήτησε ο ΛΑΟΣ.
Σε παρέμβασή του πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος διέψευσε τις φήμες που ήθελαν ιδιοκτήτες που μισθώνουν ακίνητα στο δημόσιο να εξαιρούνται από το χαράτσι.
Όπως διευκρίνισε, σε περίπτωση που στο τιμολόγιο της ΔΕΗ, αναφέρεται ως εκμεταλλευτής το Δημόσιο, θα διασταυρώνονται τα στοιχεία, προκειμένου να αποδοθεί ο έκτακτος φόρος στον ιδιοκτήτη. Επίσης, εξαιρούνται από το τέλος και οι κοινόχρηστοι χώροι των ξενοδοχείων.


ΠΗΓΗ : news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item