Αφού έγινε και αυτό όλοι έχουμε ελπίδα πια...Δικαιώματα ψήφου και συμμετοχής στις εκλογές απέκτησαν οι γυναίκες στην Σ.Αραβία!

Ο βασιλιάς Αμπντάλα ανακοίνωσε σήμερα στη Σαουδική Αραβία ότι οι γυναίκες θα έχουν εφεξής το δικαίωμα να μετέχουν στο Συμβούλιο Σούρα...


Βασιλιάς Αμπντουλάχ (Σ. Αραβίας)
Ο βασιλιάς Αμπντάλα ανακοίνωσε σήμερα στη Σαουδική Αραβία ότι οι γυναίκες θα έχουν εφεξής το δικαίωμα να μετέχουν στο Συμβούλιο Σούρα ως πλήρη μέλη και να λαμβάνουν μέρος σε μελλοντικές δημοτικές εκλογές, ανταποκρινόμενος έτσι σε ένα από τα πάγια δημοκρατικά αιτήματα των ακτιβιστών.
"Επειδή αρνούμαστε να περιθωριοποιήσουμε τις γυναίκες στην κοινωνία σε όλους τους ρόλους που συνάδουν με την σαρία, αποφασίσαμε, μετά από συζήτηση με τους ανώτατους ουλεμάδες και άλλους...να περιλαμβάνουμε γυναίκες στο Συμβούλιο Σούρα ως μέλη, αρχής γενομένης από την επόμενη θητεία," είπε ο βασιλιάς Αμπντάλα σε ομιλία του προς τα μέλη του Συμβουλίου.
"Οι γυναίκες θα μπορούν να θέτουν υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές και ακόμα θα έχουν το δικαίωμα ψήφου," πρόσθεσε, αλλά οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα υλοποιηθούν μετά τις δημοτικές εκλογές της προσεχούς Πέμπτης, στις οποίες απαγορεύεται να ψηφίσουν ή να θέσουν υποψηφιότητα γυναίκες.
Σημειώνεται πως στη Σαουδική Αραβία απαγορεύεται στις γυναίκες να ταξιδεύουν, να εργάζονται ή να υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση χωρίς την άδεια ενός άνδρα συγγενή, ενώ δεν επιτρέπεται και να οδηγούν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item