Σκουπιδότοπος για ακόμη μια φορά η Αθήνα από την Κυριακή

Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων την ερχόμενη εβδομάδα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο ...
Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων την ερχόμενη εβδομάδα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθεί σε κλοιό σκουπιδιών η πρωτεύουσα.
Το σωματείο εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Κυριακή τα μεσάνυχτα, ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων στην καθαριότητα, οι απολύσεις των οποίων συνεχίζονται.

Οπως επισημαίνει στο «Βήμα» ο πρόεδρος της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων κ. Ζαφείρης Μιχάλας «σεβαστήκαμε τον τουρισμό, τις ιδιαιτερότητες της πόλης το καλοκαίρι και τους κατοίκους της πρωτεύουσας, κάνοντας προσπάθειες όλο τον Αύγουστο να ακουστεί η φωνή των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα για παραμονή στην εργασία τους. Δυστυχώς δεν έχει βρεθεί λύση. Κατεβαίνουμε σε απεργία. Είναι εργαζόμενοι από 3 έως 10 χρόνια που δουλεύουν σε αντίξοες συνθήκες, Σαββατοκύριακα, νύχτες...Έχουμε ήδη 200 απολύσεις από τις 13 Αυγούστου ενώ στο τέλος Σεπτεμβρίου φεύγουν άλλοι 320 και θα καταρρεύσει η πόλη μας. Κάνουμε έκκληση να λυθεί νομοθετικά το θέμα, γιατί και άδικο είναι να βρεθούν στο δρόμο, και τους θεωρεί ο νόμος εργολάβους και δεν τους εντάσσει καν στο ταμείο ανεργίας με αποτέλεσμα να μην έχουν ούτε τα βασικά για τα προς το ζην».ΠΗΓΗ : tovima.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item