Η συνάντηση Βενιζέλου με την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον...

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) και σε αυτήν αναμένεται να είναι παρών και ο επικεφαλής...Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) και σε αυτήν αναμένεται να είναι παρών και ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στη χώρα μας, Πολ Τόμσεν.
Επί τάπητος, θα βρεθεί η εξασφάλιση της έκτης δόσης του δανείου, ύψους 8 δισ. ευρώ.
Ο κ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής όλων των μέτρων, κάτι στο οποίο δίνει ιδιαίτερη σημασία η κ. Λαγκάρντ, λόγω των μέχρι τώρα καθυστερήσεων και αναβολών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, η επικεφαλής του Ταμείου τόνισε ότι το κλειδί για το ελληνικό πρόγραμμα είναι «η εφαρμογή, η εφαρμογή, η εφαρμογή».
Όπως, μάλιστα επισήμανε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του ΔΝΤ, Αντόνιο Μπόρχες, "αν οι Έλληνες κάνουν αυτό που οφείλουν να κάνουν, δεν θα υπάρξει χρεοκοπία".
Η τρόικα ζητεί ουσιαστικά να ξαναγραφθεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και να γίνει εμπροσθοβαρές, δηλαδή να επισπευθούν τα μέτρα που προβλεπόντουσαν να ληφθούν τα επόμενα χρόνια.
Ειδικό βάρος αναμένεται να πέσει στις αποκρατικοποιήσεις, όπου η τρόικα θέλει έσοδα τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ έως το τέλος Νοεμβρίου, καθώς και στις περικοπές δαπανών στο Δημόσιο.
Η τρόικα ζητεί την απόλυση 200.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015, και την επέκταση της εργασιακής εφεδρείας στο σύνολο του δημόσιου τομέα.
Ακόμα, θα εξετασθούν θέματα σχετικά με το μισθολόγιο, το φορολογικό σύστημα, την κεφαλαιακή κατάσταση των τραπεζών, αλλά και η ανάγκη ενεργοποίησης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου ώστε να δοθεί διέξοδος στην Ελλάδα και να προχωρήσει το πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων.
Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπαγί δήλωσε ότι τώρα θα πρέπει να υπάρξει λεπτομερής εξέταση αυτών των ανακοινώσεων, κάτι που αναμένεται να γίνει με την επάνοδο της τρόικας στην Αθήνα, στις αρχές της εβδομάδας.
Πάντως, ο κ. Μπαγί δήλωσε ότι «στόχος είναι το κλιμάκιο να επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας, ωστόσο "θα πρέπει να δούμε κατά πόσο αυτό είναι ρεαλιστικό", αφήνοντας δηλαδή με αυτόν τον τρόπο να εννοηθεί ότι όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων που θα έχει ο κ. Βενιζέλος με το ΔΝΤ το Σαββατοκύριακο.
Στην Ουάσινγκτον, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με υπουργούς Οικονομικών και κεντρικούς τραπεζίτες σημαντικών αναδυόμενων χωρών, όπως της Κίνας, της Ινδίας και της Βραζιλίας.


ΠΗΓΗ : news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item