Διπλή δίωξη από το Δήμο Αθηναίων κατά της απεργίας και κατά της κατάληψης των εργαζομένων στην καθαριότητα

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο Δήμο Αθηναίων, με τη διοίκηση να κινείται δικαστικά εναντίον της απεργίας στην αποκομιδή και να επιμένε...Δικαστικά προσπαθεί ο Δήμος Αθηναίων να αποτρέψει την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο Δήμο Αθηναίων, με τη διοίκηση να κινείται δικαστικά εναντίον της απεργίας στην αποκομιδή και να επιμένει για τις διώξεις στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, ενώ εκδηλώνονται ρήγματα και διχογνωμίες στους συνδικαλιστικούς χώρους.

Ο δήμος έχει προσφύγει δικαστικά εναντίον της κατάληψης με μια απόφαση η οποία όμως καταψηφίστηκε από την αντιδήμαρχο Νέλλη Παπαχελά. Η παράταξη της Ανοιχτής Πόλης (ΣΥΡΙΖΑ) ζήτησε χθες με ανακοίνωσή της «να σταματήσει ο κατήφορος της καταστολής από τη δημοτική αρχή σε βάρος των συμβασιούχων» και κατηγορεί το δήμαρχο Γ. Καμίνη, ο οποίος «στο δημοτικό συμβούλιο εμφανίζεται στο πλευρό των συμβασιούχων», αλλά «στην πραγματική ζωή αναλαμβάνει το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου», «ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται τη νομιμότητα, αλλά νομιμότητα εννοεί την ουσιαστική κατάργηση της Υπηρεσίας Αλλοδαπών». Στη δική του ανακοίνωση ο τέως δήμαρχος Νικ. Κακλαμάνης χαρακτηρίζει την κατάληψη «ακραία ενέργεια», αλλά δηλώνει τη συμπαράστασή του στους απεγνωσμένους εργαζομένους και δεν χάνει την ευκαιρία να τους θυμίσει ότι επί της δικής του θητείας «δεν απελύθη ούτε ένας συμβασιούχος»!..

Το κλίμα βάρυνε χθες ακόμη περισσότερο, όταν έγινε γνωστό ότι ο δήμος κινήθηκε δικαστικά ώστε να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες που έχουν κηρυχθεί από τα ξημερώματα της ερχόμενης Δευτέρας στη Διεύθυνση Καθαριότητας. Η προσφυγή του δήμου ενδέχεται να εκδικαστεί σήμερα ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εδράζεται στον ισχυρισμό πως τα αιτήματα δεν αφορούν το Δήμο Αθηναίων, αλλά την κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ένα από τα αιτήματα, που θεωρείται και το πιο βασικό, δηλαδή η τριετής παράταση των συμβάσεων όσων ήδη εργάζονται μέχρι να κλείσουν οι εκκρεμότητες με τις δικαστικές προσφυγές, στηρίχθηκε από τη δημοτική αρχή και ο δήμαρχος το ζήτησε ευθέως από την κυβέρνηση.


ΠΗΓΗ : enet.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item