70 δισ. μας χρωστάει η Γερμανία αλλά ούτε λόγος για να τα εισπράξουμε!

H γερμανική εφημερίδα "Welt am Sonntag" στο πρωτοσέλιδο της έχει άρθρο με τίτλο "Οφειλούμε ακόμα χρήματα στους Έλληνες&qu...

H γερμανική εφημερίδα "Welt am Sonntag" στο πρωτοσέλιδο της έχει άρθρο με τίτλο "Οφειλούμε ακόμα χρήματα στους Έλληνες" και αναφέρεται στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, αλλά και του κατοχικού δανείου ύψους 476 εκατομμυρίων μάρκων. 

Το συγκεκριμένο δάνειο, σύμφωνα με το πρωτοσελίδο της εφημερίδας το είχε παράσχει η Ελλάδα στη Γερμανία, χωρίς ο ευρωπαίος εταίρος μας να μας το αποπληρώσει ποτέ. Μάλιστα, στο άρθρο αναφέρεται ότι στην Αθήνα υπάρχουν ακόμα ανοιχτοί λογαριασμοί από το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα εάν τα συγκεκριμένα χρήματα θεωρηθούν ως κανονικό δάνειο και όχι ως μία εκ των συμβατικά διευθετημένων πολεμικών ζημιών, τότε οι απαιτήσεις της Ελλάδας για αποπληρωμή θα μπορούσαν ακόμα να είναι σε ισχύ. 

Το συγκεκριμένο δάνειο των 476 εκατομμυρίων μάρκων πλέον με τα επιτόκια και τους τόκουις υπολογίζεται στα 70 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι σε μία τέτοια περίπτωση η Ελλάδα όχι μόνο δεν χρειάζεται να λάβει αιματηρά μέτρα, αλλά απλά να διεκδικήσει την αποπληρωμή του δανείου που έδωσε στη Γερμανία. 

Ολόκληρο το επίμαχο άρθρο της γερμανικής εφημερίδαςΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item