50 οικονομολόγοι της Ευρώπης απαντούν: Σχεδόν απίθανη η έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη - Μεγάλη πιθανότητα χρεωκοπίας μέσα στους επόμενους 12 μήνες!

Μικρότερη από 20% (18% για την ακρίβεια) είναι η πιθανότητα να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήρ...


Μικρότερη από 20% (18% για την ακρίβεια) είναι η πιθανότητα να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Ρόιτερς μεταξύ οικονομολόγων. Ωστόσο, υψηλό είναι το ποσοστό αυτών που πιστεύουν ότι η χώρα μας είναι πιθανόν να χρεοκοπήσει (65%) και αυτό ενδέχεται να συμβεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Αναλυτικά, στη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε τις δύο τελευταίες ημέρες πήραν μέρος 50 οικονομολόγοι από όλη την Ευρώπη οι οποίοι θεωρούν ότι υπάρχει μόλις 18% πιθανότητα η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Παράλληλα πιστεύουν ότι υπάρχει 65% πιθανότητα η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, ενώ οι μισοί από τους ερωτηθέντες επεσήμαναν ότι αυτό ενδέχεται να συμβεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας κυμαίνεται από 25% και φτάνει έως και την απόλυτη βεβαιότητα.

"Ελλείψει μέτρων για τη διασφάλιση της συνέχισης της παροχής ρευστού στην Ελλάδα, η χρεοκοπία ίσως να είναι ο μόνος τρόπος να μειωθεί η πίεση που έχει συσσωρευτεί στις αγορές", δήλωσε ο Πίτερ Ντίξον οικομολόγος της Commerzbank στο Λονδίνο.

Όσον αφορά τα ευρωομόλογα πολλοί οικονομολόγοι πιστεύουν ότι υπάρχει πιθανότητα μόνο 40% να δημιουργηθούν εξαιτίας των αντιρρήσεων της Γερμανίας.

"Πιστεύω ότι το ευρωομόλογο έχει σχεδόν αποκλειστεί από τη Γερμανία και αν δεν αλλάξει γνώμη το Βερολίνο, κάτι για το οποίο δεν βλέπω ισχυρή πολιτική βούληση, τότε είναι εκτός ατζέντας", δήλωσε ο Στίβεν Λιούις οικονομολόγος στο Λονδίνο.

Εξάλλου ο Ντίξον επεσήμανε ότι: "Το γεγονός ότι μια χρεοκοπία θα αποτελούσε την απόδειξη της αποτυχίας κάθε άλλης επιλογής, και άρα είναι ένα έσχατο μέτρο, υπονοεί ότι είναι ευσεβής πόθος να περιμένει κανείς ότι αυτή η χρεοκοπία θα είναι 'συντεταγμένη".

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item