Απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι ιδιοκτήτες ταξί την Τετάρτη και την Πέμπτη

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί. Οι αυτοκινητιστές αποφάσισαν να τραβήξουν χειρόφρενο την Τετάρτη και την...Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί.
Οι αυτοκινητιστές αποφάσισαν να τραβήξουν χειρόφρενο την Τετάρτη και την Πέμπτη, την ώρα που είναι ορατός ο κίνδυνος τις ίδιες μέρες να μην κυκλοφορήσει κανένα άλλο μέσο.
Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, ανακοίνωσαν μετά από γενική συνέλευση ότι προχωρούν σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.
Σε εξέλιξη η συνεδρίαση και των εργαζομένων στο Μετρό.
Τα ελλείμματα στις αστικές συγκοινωνίες
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών, κάλεσε τους απεργούς, να επιδείξουν "υπευθυνότητα", προειδοποιώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν οι κινητοποιήσεις για τα οικονομικά των ΔΕΚΟ.
"Τη στιγμή που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο και εξαγγέλονται και άλλες συνδυασμένες καθολικές 24ωρες ή 48ωρες απεργίες στις ΔΕΚΟ των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με αποτέλεσμα ο πολίτης να μην έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις βασικές συγκοινωνιακές δυνατότητες που σήμερα χρηματοδοτεί, είναι υποχρέωση της πολιτείας να κάνει γνωστή στους πολίτες την πλήρη αλήθεια όσον αφορά την οικονομική κατάσταση των ΔΕΚΟ ΜΜΜ.
Γιατί οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν την πλήρη αλήθεια για τον ΟΑΣΑ, τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ειδικά τη στιγμή που οι συνδικαλιστές επιδιώκουν μέσω του κοινωνικού αυτοματισμού να πιέσουν τις διοικήσεις των οργανισμών και την κυβέρνηση να μην προχωρήσουν σε σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές εξυγίανσης των εταιρειών αυτών.
Συνολικά η λειτουργία των εταιρειών δημόσιας συγκοινωνίας για το 2011 θα στοιχίσει στον Έλληνα πολίτη 249 εκατομμύρια ο όμιλος ΟΑΣΑ και 191 εκατομμύρια ο ΟΣΕ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τα ποσά αυτά είναι μεγαλύτερα των προϋπολογισθέντων για το 2011 και περιλαμβάνουν μεγαλύτερα ελλείμματα κατά περίπου 150 εκ. €.
Επιπλέον πρέπει όλοι να γνωρίζουν την τραγική αλήθεια διότι, όπως είναι επόμενο, σε κάποιες ΔΕΚΟ ΜΜΜ τίθεται πλέον θέμα κάλυψης της μισθοδοσίας στο άμεσο μέλλον.


ΠΗΓΗ : news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item