Αυτό το μυαλό του Γιωργάκη όλο ιδέες κατεβάζει...400.000 ευρώ θα μας κοστίσει το αναμνηστικό κέρμα των 2 ευρώ για τα 10 χρόνια του ευρώ στην Ελλάδα!

Δεν φτάνει που μας έχουν καταστρέψει -και ιδιαίτερα από τότε που μπήκαμε νέο "νόμισμα-θαύμα" το ευρώ- αλλά γελάνε και...Δεν φτάνει που μας έχουν καταστρέψει -και ιδιαίτερα από τότε που μπήκαμε νέο "νόμισμα-θαύμα" το ευρώ- αλλά γελάνε και μαζί μας με τα κόλπα τους...


O κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με 400.000 ευρώ από την κυκλοφορία των νέων αναμνηστικών μεταλλικών κερμάτων των 2 ευρώ τα οποία θα τεθούν σε κυκλοφορία με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια απο τότε που πρωτοκυκλοφόρησε το νόμισμα.

Η κυκλοφορία των νέων αναμνηστικών κερμάτων προβλέπεται από σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το οποίο κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.

Ειδικότερα, τα νέα αναμνηστικά νομίσματα των δύο ευρώ θα κοπούν σε ποσότητα ενός εκατομμυρίου με διαφορετική παράσταση από τα κυκλοφορούντα κέρματα της αξίας αυτής.

Ακόμη, περιμετρικά στο δακτύλιο του νέου κέρματος θα υπάρχουν τα 12 αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον πυρήνα του θα υπάρχει μια πολυσύνθετη παράσταση με κεντρικό άξονα τη Γη.

Η παράσταση αυτή συμβολίζει τον τρόπο κατά τον οποίο το ευρώ έχει "καταστεί ένας παγκόσμιος παίκτης κατά την τελευταία δεκαετία και τη σημασία του για τις ζωές των κοινών ανθρώπων". Στην παράσταση αυτή απεικονίζονται άνθρωποι (κόσμος), πλοίο (εμπόριο), εργοστάσιο (βιομηχανία) και αιολικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής (ενέργεια)".

Τέλος, περιμετρικά και στο κέντρο θα αναγράφεται: "Ελληνική Δημοκρατία" και τα έτη 2002 - 2012.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item