Πάλι θα πληρώσουμε εκατομμύρια για να...μας βαράνε! Γεμίζουν τις αποθήκες της ΕΛ.ΑΣ με δακρυγόνα και ζητάνε άλλα 4-5 τεθωρακισμένα με κανόνια νερού!!!

Εκτιμώντας ότι το φθινόπωρο που έρχεται θα είναι καυτό, οι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. ασκούν πιέσεις στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ...


Εκτιμώντας ότι το φθινόπωρο που έρχεται θα είναι καυτό, οι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. ασκούν πιέσεις στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτης για ενίσχυση του οπλοστασίου της αστυνομίας.
Μπορεί ο προϋπολογισμός του υπουργείου να είναι μειωμένος κατά 800 εκατομμύρια ευρώ, αλλά έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των μονάδων αιχμής, δηλαδή τα ΜΑΤ και οι ομάδες Δέλτα και ΔΙΑΣ.
Έτσι, μετά τις ελλείψεις που παρουσιάστηκαν μετά τα επεισόδια του καλοκαιριού, οι αποθήκες της ΕΛ.ΑΣ. ξαναγεμίζουν με δακρυγόνα.
Με δεδομένο ότι ένα "οικονομικό" δακρυγόνο τύπου CS κοστίζει περίπου 4 - 5 ευρώ και πως σε μια επεισοδιακή συγκέντρωση χρησιμοποιούνται περισσότερα από 2.000, πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικό κονδύλιο που δαπανά το υπουργείο.
Ιδιαίτερα κοστοβόρα, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα των "Νέων", αποδεικνύεται και η χρήση της φυσούνας, η οποία επίσης χρησιμοποιείται κατά κόρον από τις διμοιρίες των ΜΑΤ.
Η φυσούνα, που ζυγίζει 9,5 κιλά γεμάτη, αδειάζει μέσα σε 16 δευτερόλεπτα και γι' αυτό οι χειριστές της αναγκάζονται να κουβαλούν και ένα δοχείο 25 λίτρων με μείγμα CS και CO2, προκειμένου να τη γεμίζουν συνεχώς.
Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη της Κατεχάκη, πριν από μερικές εβδομάδες ολοκληρώθηκε η προμήθεια παραγγελίας 900.000 ευρώ που αφορά δακρυγόνα και χημικά.
Το τριήμερο της ΔΕΘ αποτέλεσε ουσιαστικά ένα τεστ για το επιχειρησιακό σχέδιο των ημερών που θα ακολουθηθεί.
Στο πλαίσιο αυτά έκανε την εμφάνισή του, ύστερα από τα γεγονότα της Κερατέας, ο "Αίαντας", ένα ειδικού τύπου όχημα, το οποίο είναι τεθωρακισμένο και διαθέτει κανονάκι εκτόξευσης νερού για τη διάλυση του πλήθους αλλά και τη δυνατότητα ρίψης μπογιάς.
Εισήγηση πολλών ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. είναι να αποκτηθεί άλλο ένα και τουλάχιστον 4-5 μικρότερα.
Πολλές εισηγήσεις για την προμήθεια πλαστικών σφαιρών και χρωμοσφαιριδίων έχει δεχθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.
Στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. προτείνουν τη χρησιμοποίησή τους σε περιπτώσεις που κινδυνεύει να χαθεί ο έλεγχος της κατάστασης από τις αστυνομικές δυνάμεις.


ΠΗΓΗ : news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item