Μπλοκαρισμένη η πρωτεύουσα για 2η ημέρα

Η απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ και σε συνδυασμό και με τον υπεράριθμο των ταξί που κυκλοφορούν στην πρωτεύουσα έχουν προκαλέσει κ...


Η απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ και σε συνδυασμό και με τον υπεράριθμο των ταξί που κυκλοφορούν στην πρωτεύουσα έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακό έμφραγμα στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.


Οι οδηγοί περνούν δύσκολες στιγμές στην κάθοδο της Μεσογείων και της Κηφισίας, στην άνοδο της Συγγρού και της Β. Κωνσταντίνου, στην Πειραιώς, την Ηλιουπόλεως, την Καλλιρόης, την Αλεξάνδρας, την Κατεχάκη, τη Λένορμαν, τη Μάρνης. 


Εβδομάδα παθών και η επόμενη για το επιβατικό κοινό
Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ Στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, αναμένεται να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους, ενώ ανάλογες συνελεύσεις θα κάνουν και οι εργαζόμενοι στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Κατά τη χθεσινή γενική τους συνέλευση, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας σε όλα τα ΜΜΜ, οι εκπρόσωποί τους δήλωσαν κάθετα αντίθετοι με το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, τονίζοντας ενδεικτικά πως ήδη έχει μειωθεί το προσωπικό των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών, κατά 20%, ενώ ακόμη υπάρχουν 200 υπάλληλοι που περιμένουν το σχετικό ΦΕΚ για να μεταταχθούν.
Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν και οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι εξήγγειλαν νέα 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη, αντιδρώντας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.
Μιλώντας στη γενική συνέλευση του κλάδου στο κλειστό γυμναστήριο του Περιστερίου ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Δεν θα φύγουν με ελικόπτερο. Υπάρχει και το Γουδή".

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item