Στέφανος Μάνος: Να εγκαταλείψουμε ως ασύμφορο το στόχο της επανένωσης της Κύπρου - Ας χωριστεί η Κύπρος σε 2 ανεξάρτητα κράτη

Κι όμως Έλληνας πολιτικός προτείνει στη κυβέρνηση να προχωρήσει σε διχοτόμηση της Κύπρου! Είναι ο Στέφανος Μάνος * που ηγείται του π...


Κι όμως Έλληνας πολιτικός προτείνει στη κυβέρνηση να προχωρήσει σε διχοτόμηση της Κύπρου! Είναι ο Στέφανος Μάνος* που ηγείται του πολιτικού σχηματισμού “Δράση”,σε ανακοίνωση της οποίας αναφέρεται:
“Η απόφαση της Τουρκίας να οριοθετήσει την υφαλοκρηπίδα με το τυπικά ανύπαρκτο Τουρκοκυπριακό κράτος, σε συνδυασμό με απειλές στρατιωτικής εμπλοκής, συνιστά μια ευκαιρία για την Ελλαδική πλευρά να εγκαταλείψει ως ασύμφορο το στόχο της επανένωσης του νησιού στη βάση μιας διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας και να επιδιώξει τον de jure χωρισμό της Κύπρου σε δύο ανεξάρτητα κράτη”.


* Για όποιον δεν γνωρίζει τον κ. Σ.Μάνο:

Ο Στέφανος Μάνος είναι Έλληνας πολιτικός και βιομήχανος. Είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δράσης.

Σπούδασε μηχανολόγος - μηχανικός με ειδίκευση στην αεροδυναμική στο πολυτεχνείο της Ζυρίχης (1963) και το 1965 έλαβε το ΜΒΑ "Διοίκηση Επιχειρήσεων" από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Τον επόμενο χρόνο έγινε βοηθός γενικός διευθυντής της «Αλλατίνη Α.Ε.» ενώ στη συνέχεια διετέλεσε γενικός διευθυντής, αντριπρόεδρος, γενικός διευθυντής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ίδιας εταιρίας. Αποχώρησε από την εταιρεία το 1977 για να πολιτευθεί.


Έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για βουλευτική έδρα στη Β΄ Αθηνών το 1977 με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία και εξελέγη, όπου στη συνέχεια διορίστηκε υφυπουργός Δημοσίων Έργων. Από τότε εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής μέχρι και το 2007, οπότε και έληξε η βουλευτική του θητεία, πλην των εκλογικών αναμετρήσεων του 1985 και του Νοεμβρίου του 1989. Το 1998 κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας της τροπολογίας για τις ΔΕΚΟ, που είχε φέρει ο υπουργός οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου, διαφώνησε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό όργανο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο και τον διέγραψε. Τον Απρίλιο του 1999 ίδρυσε το κόμμα των Φιλελευθέρων με έμβλημα τον «μαινόμενο ταύρο», το οποίο κατήλθε αυτόνομα στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 1999, κερδίζοντας ποσοστό 1,62% των ψήφων. Στις Εθνικές Εκλογές του 2000 το κόμμα των Φιλελευθέρων συνεργάστηκε με τη Νέα Δημοκρατία και ο Στ.Μάνος εισήλθε στην Βουλή κάτω από το ψηφοδέλτιό της. Δύο χρόνια αργότερα ανέστειλε την λειτουργία με βασική αιτιολογία την έλλειψη οικονομικών πόρων. Το 2004 συμπεριλήφθηκε ως ανεξάρτητος στην 3η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.


Κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας ανέλαβε αρκετές κυβερνητικές θέσεις. Την περίοδο 1977 - 1980 διετέλεσε υφυπουργός δημοσίων έργων, θέση από την οποία αποχώρησε λόγω καταργήσεως της θέσεως (Ν.1032/1980) για να αναλάβει το νεοσύστατο υπουργείο χωροταξίας, οικισμού και περιβάλλοντος. Στην κυβέρνηση Ράλλη ανέλαβε το υπουργείο βιομηχανίας και ενέργειας (1980-81) ενώ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέλαβε αρχικά το υπουργείο περιβάλλοντος, χωροταξίας και δημοσίων Έργων (1990-91), στη συνέχεια το υπουργείο εθνικής οικονομίας (1992) και τελικά το υπουργείο οικονομικών (1992-93). Επίσης έχει χρηματίσει αντιπρόεδρος του συνδέσμου Αλευροβιομηχάνων Ελλάδος και έφορος του δ.σ. του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ).
Ως υπουργός δημιούργησε τους πρώτους πεζόδρομους στην Ελλάδα, αναμόρφωσε την περιοχή της Πλάκας, υπέγραψε την σύμβαση του ΜΕΤΡΟ, συνέβαλε στον σχεδιασμό της Αττικής οδού, καθιέρωσε την απόσυρση των ρυπογόνων αυτοκινήτων, μετέφερε το εργοστάσιο Γκαζιού από το κέντρο της Αθήνας στην Ελευσίνα κ.α.
Στις 17 Μαρτίου 2009 συνίδρυσε νέο πολιτικό κόμμα, τη «Δράση», μαζί με τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο, τον Γιάννη Μπουτάρη και άλλους. 
Τέλος έχει τιμηθεί με τον τίτλο του «Ιππότη της Λεγεώνος της Τιμής» από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας.
(Ευχαριστούμε την Wikipedia για τις πολύτιμες πληροφορίες της)

ΠΗΓΗ : onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item