Κριστίν Λαγκάρντ: Παραπληροφόρηση τα λεγόμενα για τρύπα κεφαλαίων 273 δισ. ευρώ στις ευρωπαϊκές τράπεζες

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε το Σάββατο πως οι αναφορές σε έκθεση του ΔΝΤ που καταδεικνύει ένα έλλειμμα κεφαλαίων 2...


Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε το Σάββατο πως οι αναφορές σε έκθεση του ΔΝΤ που καταδεικνύει ένα έλλειμμα κεφαλαίων 273 δισ. ευρώ των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι παραπλανητικές και πως ο διεθνής οργανισμός ακόμη ολοκληρώνει την έκθεσή του.
"Αποτελεί παραπληροφόρηση όσα λέγονται περί 200 δισ. ευρώ, ο αριθμός είναι προκλητικός", δήλωσε η Λαγκαρντ σε συνδιάσκεψη Τύπου μετά τις χρηματοπιστωτικές συνομιλίες του G7 και G8 στην Μασσαλία της νότιας Γαλλίας.
"Δεν υπάρχει κάποιο στρες τεστ που να διενεργεί το ΔΝΤ, ούτε έχει γίνει κάποια ανάλογη εκτίμηση για τις παγκόσμιες κεφαλαιουχικές ανάγκες των ευρωπαϊκών τραπεζών, και επί του παρόντος είμαστε σε συζητήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους μας ώστε να εκτιμήσουμε την παγκόσμια μεθοδολογία μέχρι να φθάσουμε σε κάποιο αξιόπιστο αποτέλεσμα. Η έκθεση θα δημοσιευτεί πριν το τέλος Σεπτεμβρίου."

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item