Κλείδωσαν τα μέτρα που ήδη τα έχουν αποφασίσει - Νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις - Παραμονή της διεθνής επίβλεψης μέχρι το 2014!

Λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε η δεύτερη τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους αξι...


Λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε η δεύτερη τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους αξιωματούχους της τρόικας. Η τηλεδιάσκεψη άρχισε στις 21:00 με καθυστέρηση μίας ώρας.

Οι τεχνικές ομάδες συνεχίζουν την επεξεργασία των στοιχείων όχι μόνο για το κλείσιμο του Προϋπολογισμού του 2011 και την προετοιμασία του Προϋπολογισμού του 2012, αλλά και για τα έτη 2013 και 2014, δηλαδή για το σύνολο της διάρκειας του μεσοπροθέσμου προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα ζητεί τα μέτρα(τα οποία φυσικά όπως έχουμε αναφέρει ήδη έχουν ψηφιστεί και αποφασιστεί εδώ και καιρό), τουλάχιστον για εφέτος και το 2012, να αφορούν κατά το 1/3 στα έσοδα και κατά τα 2/3 στις δαπάνες.

Για το σκέλος των εσόδων, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων, τόσο η νέα μείωση του αφορολόγητου, όσο και η άμεση εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
Στο σκέλος των δαπανών, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η ταχύτερη εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο (με μειώσεις μισθών), η επέκταση της εφεδρείας και στον στενό δημόσιο τομέα, η περαιτέρω μείωση των επικουρικών συντάξεων, το κλείσιμο οργανισμών του Δημοσίου και ο περιορισμός- έως μηδενισμού- των επιδομάτων
Ουσιαστικά ζητείται η "θυσία" χιλιάδων συνταξιούχων και η άμεση προώθηση 50.000 δημοσίων υπαλλήλων στην εργασιακή εφεδρεία, δηλαδή στον προθάλαμο της απόλυσης.
Η τρόικα έχει στείλει τελεσίγραφο για περικοπές δαπανών ύψους 2 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2011 και για μέτρα ύψους 4 δισ. ευρώ έως το 2012.
Κυβερνητική σύσκεψη την Τετάρτη
Το πρωί της Τετάρτης στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.
Στη σύσκεψη θα εκτιμηθούν τα αποτελέσματα των, μέσω τηλεδιάσκεψης, επαφών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας.
Εκτός απροόπτου, θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για το πλαίσιο των μέτρων που έχουν αποφασιστεί.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item