Βρήκαν ναυάγιο με 200 τόνους ασήμι στον Ατλαντικό - Πρόκειται για το μεγαλύτερο φορτίο πολύτιμου μετάλλου που βρέθηκε ποτέ στη θάλασσα!

Οι 200 τόνο ασήμι αξίας 170 εκατομμυρίων ευρώ βρέθηκαν στο ναυάγιο του βρετανικού φορτηγού πλοίου Gairsoppa, το οποίο βυθίστηκε από ...
Οι 200 τόνο ασήμι αξίας 170 εκατομμυρίων ευρώ βρέθηκαν στο ναυάγιο του βρετανικού φορτηγού πλοίου Gairsoppa, το οποίο βυθίστηκε από γερμανικό υποβρύχιο στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στον Βόρειο Ατλαντικό.Το ναυάγιο ανακαλύφθηκε βοήθεια ρομποτικών υποβρυχίων, από την αμερικανική εταιρεία αρχαιολογίας και ναυαγιαιρεσίας Odyssey Marine. 


Το πλοίο βρισκόταν σε κατακόρυφη θέση, με τα αμπάρια απασφαλισμένα, σε βάθος 4.700 μέτρων.


Το Gairsoppa εκτελούσε δρομολόγια για το βρετανικό εμπορικό ναυτικό μετά το ξέσπασμα του πολέμου και βυθίστηκε τον Φεβρουάριο του 1941 από τορπίλη γερμανικού υποβρυχίου. 

Μετέφερε 200 τόνους ασήμι για τις ανάγκες της χρηματοδότησης του πολέμου από την Καλκούτα της Ινδίας στο Λίβερπουλ, μέσω του Φριτάουν της Σιέρα Λεόνε. Έπεσε όμως σε κακοκαιρία και προσπαθούσε να προσαράξει στην Ιρλανδία. Τότε δέχθηκε την τορπίλη! Από όλο το πλήρωμα, μόνος ένας ναύτης κατάφερε να φθάσει στη στεριά, αφού πάλευε13 ημέρες στη θάλασσα.ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item