Νέο ψαλίδι 20% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

Ο κ.Βενιζέλος μιλώντας σε εκδήλωση του ΔΝΤ είπε για: Μείωση κατά 20% στους μισθούς του δημόσιου (πέρα από το 15% που έχει ήδη επιβληθ...


Ο κ.Βενιζέλος μιλώντας σε εκδήλωση του ΔΝΤ είπε για:

Μείωση κατά 20% στους μισθούς του δημόσιου (πέρα από το 15% που έχει ήδη επιβληθεί), αλλά και αναδρομική ισχύ του αφορολόγητου για το τρέχον έτος στις 5.000 ευρώ!

Επίσης:

  • Μια, κατά μέσο όρο, επιπλέον περικοπή 4% στις συντάξεις (επιπροσθέτως του 10% που ήδη εφαρμόζεται). Αυτές οι περικοπές συμπληρώνονται από την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στο Ασφαλιστικό (μέσω και της μεταρρύθμισης στα επικουρικά ταμεία) που διασφαλίζει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος.
  • Την δημιουργία του καθεστώτος εργασιακής εφεδρείας στην οποία θα ενταχθούν 30 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2011.

  • Την εφαρμογή του κανόνα μια πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις καθ'όλη την διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item