Από 1η Νοέμβρη η απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων - Αφαίρεση άδειας σε όποιον δεν το τηρήσει

Απελευθερώνεται από 1 ης  Νοεμβρίου το ωράριο των φαρμακείων ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Υγειάς κ.  Α. Λοβέρδος , απειλ...Απελευθερώνεται από 1ης Νοεμβρίου το ωράριο των φαρμακείων ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Υγειάς κ. Α. Λοβέρδος, απειλώντας  με αφαίρεση αδείας καταρχάς για ένα μήνα, όσους φαρμακοποιούς κρατήσουν κλειστά τα φαρμακεία τους. «Το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και οι “Ράμπο” θα βγουν στους δρόμους για να διασφαλίσουν ότι το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί»
Με το νέο σύστημα για το απελευθερωμένο  ωράριο προβλέπεται ότι τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης και του Σαββάτου που σήμερα τα φαρμακεία μένουν κλειστά θα λειτουργεί εναλλάξ το 30%.
Παράλληλα ο υπουργός ανακοίνωσε ότι προκειμένου να αντιμετωπιστεί περαιτέρω το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης υπάρχουν σκέψεις το τελευταίο τρίμηνο του 2011 να γίνει οριζόντια  μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών. Από την άλλη, σε ότι αφορά το rebate, την επιστροφή δηλαδή στο ασφαλιστικό ταμείο της διαφοράς μεταξύ τιμής αναφοράς και λιανικής κάθε φαρμάκου, να μην αποδίδεται σε όποιο ταμείο αργεί να πληρώσει.

ΠΗΓΗ : tovima.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item