Σόιμπλε: Μάλλον στις 13 Οκτωβρίου θα αποφασιστεί η εκταμίευση της 6ης δόσης

Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνόδου του Eurogroup στις 13 Οκτωβρίου θα ληφθεί κατά πάσα πιθανότητα η απόφαση για την εκταμίευση...


Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνόδου του Eurogroup στις 13 Οκτωβρίου θα ληφθεί κατά πάσα πιθανότητα η απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Όπως δήλωσε ενώπιον της γερμανικής Βουλής, οι εκπρόσωποι της τρόικας (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Κομισιόν) «θα εξετάσουν τώρα εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης» και συμπλήρωσε ότι «δεν είμαι σε θέση να πω ποια θα είναι αυτή, δεν μπορώ να προβλέψω τα συμπεράσματα της τρόικας».
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέων τροποποιήσεων στη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, πέραν εκείνων τις οποίες καλείται σήμερα να επικυρώσει η γερμανική Βουλή.
Ερωτηθείς σχετικά με πληροφορίες περί του πολλαπλασιασμού των διαθεσίμων πόρων του EFSF, δήλωσε: "Οι κανόνες του ΕΤΧΣ δεν έχουν ακόμη καθορισθεί οριστικά" και όταν θα καθορισθούν, "η Βουλή θα εκφρασθεί επ' αυτού".


ΠΗΓΗ : enet.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item