Χωρίς ασφαλιστική κάλυψη η Πλατφόρμα ''Ομηρος'' που κάνει γεωτρήσεις στο "οικόπεδο 12"λένε οι Τ/Κ - Καμιά ασφαλιστική εταιρεία δεν αποδέχθηκε την ασφάλισή της λόγω ανησυχιών

Δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη η πλατφόρμα της Noble Energy, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Χαμπερντάρ που αναφέρεται στ...


Δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη η πλατφόρμα της Noble Energy, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Χαμπερντάρ που αναφέρεται στην έναρξη των γεωτρήσεων στο οικόπεδο 12.
Οπως αναφέρεται, οι εργασίες γεωτρήσεις άρχισαν χωρίς η πλατφόρμα να καλύπτεται από ασφαλιστική κάλυψη, καθώς λόγω των ανησυχιών για ξέσπασμα πολέμου, καμιά ασφαλιστική εταιρεία δεν αποδέχθηκε την ασφάλισή της.

Σύμφωνα με τη Χαμπερντάρ, η πλατφόρμα συνεχίζει τις εργασίες της υπό την κάλυψη του ισραηλινού ναυτικού και της αεροπορίας.

Ωστόσο, μια άλλη τ/κ εφημερίδα, η Χαβαντίς γράφει σήμερα, επικαλούμενη πληροφορίες της, ότι η πληροφορία πως μη επανδρωμένα στρατιωτικά αεροπλάνα του Ισραήλ προστατεύουν τις εργασίες της Noble Energy στο χώρο των ερευνών που διεξάγει, δεν ευσταθεί.

Αναφέρεται ακόμη ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι επισκέφθηκαν πρόσφατα την Κυπριακή Δημοκρατία, όπου συναντήθηκαν με Ε/κ αξιωματούχους προκειμένου να συμφωνήσουν για κοινή δράση στο θέμα αυτό, χωρίς όμως να επιτευχθεί τελικά συμφωνία. Ξένες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα απορρίπτουν κατηγορηματικά ότι το Ισραήλ καλύπτει στρατιωτικά την περιοχή, καθώς το Τελ Αβίβ δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τη στρατηγική του και το ρόλο που θα αναλάβει βάσει των εξελίξεων που διαδραματίζονται.

Επικαλούμενη πάντοτε πηγές της, η Χαβαντίς γράφει επίσης ότι το Ισραήλ τίθεται εναντίον μιας νέας κρίσης με την Τουρκία, ενώ στέλνει παράλληλα μηνύματα συνεργασίας με αυτήν σε περίπτωση που ξεπερασθεί η παρούσα κρίση.

Τέλος, η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στο περιβάλλον του Προέδρου Χριστόφια, γράφει ότι οι Ισραηλινοί παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή έχοντας ως κύριο μέλημά τους το εμπόριο των κοιτασμάτων που θα εξορυχθούν, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ Ε/κ και Ισραηλινών αξιωματούχων στο θέμα αυτό.

«Το Ισραήλ θέλει να έχει μερίδιο στη διανομή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που θα εξορυχθεί. Ομως ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα πράξει», ανέφερε η εν λόγω πηγή, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Το δημοσίευμα καταλήγει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας συζητά επίσης με τη Ρωσία για τη διανομή των κοιτασμάτων που θα εξορυχθούν, ενώ η προαναφερθείσα πηγή φέρεται να δήλωσε ότι πιθανό να υπάρξει μια νέα διάσταση στις σχέσεις Κυπριακής Δημοκρατίας - Ρωσίας, οι οποίες τον τελευταίο καιρό έχουν ενισχυθεί σημαντικά.Πηγή: ΚΥΠΕ

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item