Σήμερα το απόγευμα αναμένετε να ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις στο "οικόπεδο 12"

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να αρχίσει να τρυπά το γεωτρύπανο της αμερικανικής εταιρείας Noble στο οικόπεδο 12 «Αφροδίτη» της κυπρ...Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να αρχίσει να τρυπά το γεωτρύπανο της αμερικανικής εταιρείας Noble στο οικόπεδο 12 «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ για εντοπισμό υδρογονανθράκων, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Σόλων Κασίνης.
Ανέφερε ότι η διαδικασία της γεώτρησης υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε δύο με τρεις μήνες, αναλόγως των δυσκολιών που θα υπάρξουν και πρόσθεσε ότι για την ώρα δεν διαφαίνεται ανάγκη επιπλέον γεώτρησης.
Εξέλιξη-σταθμό,που διαμορφώνει νέα δεδομένα για τη στρατηγική και ενεργειακή αναβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και προεδρεύων της Δημοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου την έναρξη εργασιών για διενέργεια γεώτρησης εντός της κυπριακής ΑΟΖ.«Η Κύπρος για πρώτη φορά στην ιστορία της, μπορεί να αξιοποιήσει τη γεωγραφική της θέση, ως ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που θα ενισχύσει και τον αγώνα του λαού μας για ελευθερία και δικαίωση», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.
Τέλος, σημείωσε ότι οι αντιδράσεις της Τουρκίας στερούνται οποιασδήποτε θεμελίωσης από άποψη Διεθνούς Δικαίου, καθώς, ενώ αρνείται επίμονα να κυρώσει τη Διεθνή Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας, παραβιάζει και τους πάγιους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, με κινδύνους πρόκλησης κλυδωνισμών για την ειρήνη, την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item