Το Wikileaks εκθέτει τον Γ.Παπανδρέου: Ο Πρωθυπουργός ήξερε για το χρέος

Υπέρ της αναβάθμισης του ρόλου του ΔΝΤ σε διεθνές επίπεδο εμφανιζόταν ο Γιώργος Παπανδρέου, πολύ προτού γίνει πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τηλεγ...

Υπέρ της αναβάθμισης του ρόλου του ΔΝΤ σε διεθνές επίπεδο εμφανιζόταν ο Γιώργος Παπανδρέου, πολύ προτού γίνει πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, το Φεβρουάριο του 2009, το οποίο αποκαλύπτει το Wikileaks, αναφέρει ότι ο Γ.Παπανδρέου θα ήθελε να δει έναν οργανισμό σαν το ΔΝΤ να δραστηριοποιείται περισσότερο στο να θέσει αυστηρούς διεθνείς κανόνες για τη χρηματοοικονομική ανάπτυξη για να «δούμε τον πλανήτη που θέλουμε». 
Σημαντικό είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», ότι ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να γνωρίζει πολύ καλά το μείζον πρόβλημα του ελληνικού χρέους. 

Στο ίδιο έγγραφο ο Γ.Παπανδρέου εμφανίζεται να εκφράζει το θαυμασμό του για την οικονομική πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα, καταθέτει τη δυσαρέσκειά του για τη γερμανική στάση στην οικονομική κρίση και για την καθυστέρηση της Ε.Ε. στην αντιμετώπισή της. Επίσης, ο Γ.Παπανδρέου φέρεται να δήλωνε τότε ότι εφόσον εκλεγεί Πρωθπυουργός, προτεραιότητά του θα είναι η αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης.ΠΗΓΗ : newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item