Χάκερς "έριξαν" το Wikileaks...Το Wikileaks είχε αναφέρει πως αποτελούσε στόχο κυβερνοεπίθεσης μετά την τελευταία δημοσίευση απόρρητων εγγράφων!

Στόχος των χάκερς αποτέλεσε το Wikileaks , λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση νέων αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων. « «Το...

Στόχος των χάκερς αποτέλεσε το Wikileaks, λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση νέων αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων.
« «Το WikiLeaks.org αποτελεί αυτή τη στιγμή στόχο κυβερνοεπίθεσης», ανακοίνωσε η μέσω twitter ιστοσελίδα, που παρέπεμψε προς τον ιστότοπο cablegatesearch.net, όσους χρήστες διαδικτύου επιθυμούν να διαβάσουν αντίγραφα των τηλεγραφημάτων που έχουν διαρρεύσει.
Πάντως, τα τελευταία τηλεγραφήματα αναφέρουν μια σύσταση απαγόρευσης αεροπορικών ταξιδιών σε 11 Αυστραλούς πολίτες, για τους οποίους προτείνεται να μπουν στον κατάλογο των «υπό παρακολούθηση προσώπων». Το τηλεγράφημα χρονολογείται από τον Ιανουάριο του 2010, ενώ αναφέρει ονόματα 23 προσώπων που θεωρούνται ύποπτα για διασυνδέσεις με τον ισλαμιστή Ανουάρ αλ Αουλάκι.
Το ζήτημα έχει πυροδοτήσει κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης της Αυστραλίας και του Wikileaks.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αυστραλίας Ρόμπερτ Μακλίλαντκαταδίκασε τις αποκαλύψεις, ενώ ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, σημείωσε με νόημα: « «ο Ρόμπερτ Μακλίλαντ εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε δημόσια πως οι υπηρεσίες του παρέδωσαν 23 Αυστραλούς στην αμερικανική πρεσβεία χωρίς καμιά διαδικασία».Άνοιξε και πάλι το κεντρικό site της Wikileaks

Η ομάδα ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter ότι ο κύριος ιστότοπός της, ο wikileaks.org, λειτουργεί και πάλι κανονικά.
 
Η αμερικανική εταιρία everyDNS.net είχε πάψει να εξυπηρετεί την διεύθυνση αυτή τον Δεκέμβριο, με το επιχείρημα ότι ο ιστότοπος δεχόταν μαζικές επιθέσεις αφότου άρχισε να δημοσιοποιεί τα τηλεγραφήματα, αρκετά εκ των οποίων περιείχαν διπλωματικά επιζήμιες τοποθετήσεις στελεχών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για ξένους ηγέτες, μεταξύ άλλων. Η κίνηση είχε προκαλέσει ένα κύμα συμπάθειας για τον WikiLeaks, ο οποίος σύντομα φιλοξενήθηκε σε μια ελβετική διεύθυνση, τη wikileaks.ch, ενώ πάνω από 1.000 υποστηρικτές του διέθεσαν αποθηκευτικό χώρο σε δικούς τους εξυπηρετητές (servers).
 
Ο νέος καταχωρητής της διεύθυνσης wikileaks.org είναι η αμερικανική εταιρία Dynadot και δεν είναι η πρώτη φορά που υποστηρίζει τον ιστότοπο.

ΠΗΓΗ : newscode.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item