Σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΚΕΘΕ μικρές οι επιπτώσεις στο οικοσύστημα της Σαντορίνης από το ναυάγιο του Sea Diamond

Αθωώνει το Sea Diamond έρευνα του ΕΛΚΕΘΕ Αμελητέες είναι οι επιπτώσεις του ναυαγίου στο θαλάσσιο οικοσύστημα της Σαντορίνης μέχρι σήμερα, α...

Αθωώνει το Sea Diamond έρευνα του ΕΛΚΕΘΕ

Αθωώνει το Sea Diamond έρευνα του ΕΛΚΕΘΕ


Αμελητέες είναι οι επιπτώσεις του ναυαγίου στο θαλάσσιο οικοσύστημα της Σαντορίνης μέχρι σήμερα, αλλά οι μετρήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν
Τέταρτη χρονιά μετρήσεων ολοκλήρωσε το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών στον όρμο του Αθηνιού και την Καλντέρα της Σαντορίνης, καταγράφοντας τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα από το ναυάγιο του Sea Diamond.
Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από πέρυσι το Νοέμβριο ως το Μάιο του 2011, είναι μέχρι στιγμής καθησυχαστικά:
  • τα ψάρια που αλιεύτηκαν κοντά στο ναυάγιο είναι ασφαλή για κατανάλωση, καθώς η περιεκτικότητά τους σε μέταλλα είναι συγκρίσιμη με ψάρια από άλλες περιοχές της Ελλάδας
  • το νερό από τη μονάδα αφαλάτωσης στην Οία δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, καθώς η ποιότητα του θαλασσινού νερού είναι εξαιρετική
  • οι συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων σε όλους τους σταθμούς μέτρησης και βάθη νερού είναι ιδιαίτερα χαμηλές, παρόμοιες με αυτές που ανιχνεύονται στην ανοιχτή θάλασσα
ΤΟ ΕΛΚΕΘΕ τονίζει πάντως ότι η αποδέσμευση στο θαλασσινό νερό ιχνοστοιχείων και μετάλλων από το σκελετό και τις διάφορες συσκευές του ναυαγισμένου πλοίου γίνεται με βραδείς ρυθμούς και για αυτό το λόγο οι μετρήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν.

Σημειώνεται ότι από τη βύθιση του Sea Diamond διέρρευσαν στο θαλάσσιο χώρο περίπου 450 τόνοι καυσίμων, τα οποία άντλησε ιδιωτική εταιρεία με κόστος για την πλοιοκτήτρια εταιρεία 6 εκατομμύρια δολάρια.

Στην περιοχή του ναυαγίου έχει τοποθετηθεί πλωτό φράγμα, το οποίο παρακολουθείται καθημερινά από ειδικό αντιρρυπαντικό σκάφος και εξειδικευμένο προσωπικό και με έξοδα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Επίσης, το πρώην υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα 11/2002, έχει αναθέσει στο ΕΛΚΕΘΕ τις μετρήσεις στην περιοχή, ενώ το κόστος των σχετικών δαπανών επιβαρύνουν τον πλοιοκτήτη.

Σύμφωνα με τα στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας, η βύθιση του πλοίου προκλήθηκε λόγω της λανθασμένης χαρτογράφησης της περιοχής από την υδρογραφική υπηρεσία. Συγκεκριμένα ο ύφαλος, στον οποίο σχίστηκε το κρουαζιερόπλοιο κάτω από την ίσαλο γραμμή, βρίσκεται 131 μέτρα από την ακτή και όχι 57 όπως εμφανιζόταν στον χάρτη, ενώ το βάθος της θάλασσας παρουσιαζόταν ότι είναι από 18 έως 22 μέτρα και όχι 5 μέτρα όπως είναι στην πραγματικότητα.

Επίσης πραγματογνώμονες που διερεύνησαν την υπόθεση κατόπιν εντολής της εισαγγελίας επιβεβαίωσαν ότι το μοναδικό αίτιο του ατυχήματος ήταν ο λανθασμένος χάρτης.

Πρόσφατα ο πλοίαρχος του πλοίου αθωώθηκε από το πειθαρχικό συμβούλιο της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων, ενώ ως προς το ζήτημα του σημείου της πρόσκρουσης έγινε δεκτό ότι αιτία του ατυχήματος ήταν η εσφαλμένη χαρτογράφηση της περιοχής.

Η υπόθεση εκκρεμεί δικαστικώς και αναμένεται η εκδίκασή της.

ΠΗΓΗ : ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item