Εντυπωσιακό χτύπημα από hackers σε Ελληνικά & Ξένα Πανεπιστήμια!!!

Ισχυρό πλήγμα δέχτηκαν τα πληροφοριακά συστήματα Ελληνικών και Ξένων Πανεπιστημίων από ομάδα Ελλήνων hackers που δεν δίστασαν να αποκαλύψου...


university1 [ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ] Εντυπωσιακό χτύπημα hackers σε Ελληνικά & Ξένα Πανεπιστήμια!!!
Ισχυρό πλήγμα δέχτηκαν τα πληροφοριακά συστήματα Ελληνικών και Ξένων Πανεπιστημίων από ομάδα Ελλήνων hackers που δεν δίστασαν να αποκαλύψουν ονόματα χρηστών & κωδικούς. Σύμφωνα με ανώνυμη πληροφορία που κοινοποιήθηκε στο SecNews, οι hackers απέκτησαν πρόσβαση σε πλήθος πληροφοριών, e-mail διευθύνσεις, προσωπικά δεδομένα χρηστών, κωδικούς και αρχεία.  Το μήνυμα ανέφερε:
«Several Greek Universities & more Under Attack: We are anonymous, we do not forget, we do not forgive. Cu next .Expect us in your system  …»
συσχετίζοντας σαφώς την συγκεκριμένη επίθεση με χακτιβισμό, προσδίδοντας πολιτική χροιά στους λόγους της επίθεσης, στα πρότυπα της γνωστής πλέον ομάδας Anonymous.
Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια ξαναέρχονται λοιπόν στην επικαιρότητα. Ενώ τις προηγούμενες ημέρες  μπήκαν στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ προκειμένου να ελεγχθούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής, αυτή την φορά μπαίνουν στο στόχαστρο επιθέσεων από hackers.
Το link με τις πληροφορίες που απέστειλαν οι hackers στο SecNews περιλαμβάνει δεδομένα από τα εξής εκπαιδευτικά ιδρύματα: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,ΤΕΙ Πατρών, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΤΕΙ Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΣΟΕ), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Αμερικάνικο Κολλέγιο, ΤΕΙ Σερρών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΤΕΙ Κοζάνης, ΤΕΙ Πειραιά, ΤΕΙ Καβάλας, ΤΕΙ Καλαμάτας.
Οι hackers δεν σταμάτησαν όμως μόνο εκεί. Κατόρθωσαν επιπλέον να αποκτήσουν πρόσβαση στο πανεπιστήμιο Harvard και να αποκτήσουν πλήθος δεδομένων σχετικά με χρήστες του κορυφαίου πανεπιστημίου.
Τα επιτυχημένα χτυπήματα εναντίον ξένων και ελληνικών πανεπιστημίων, συνόδευε το παρακάτω μήνυμα το οποίο και το SecNews μεταδίδει αυτούσιο:
mynhmauniv1 [ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ] Εντυπωσιακό χτύπημα hackers σε Ελληνικά & Ξένα Πανεπιστήμια!!!
mhnymauniv2 [ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ] Εντυπωσιακό χτύπημα hackers σε Ελληνικά & Ξένα Πανεπιστήμια!!!
Τμήμα των κωδικών  που αναρτήθηκαν φαίνονται παρακάτω ενώ το σύνολο των υποκλαπέντων δεδομένων βρίσκεται στο pastebin εδώ :
univcodes [ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ] Εντυπωσιακό χτύπημα hackers σε Ελληνικά & Ξένα Πανεπιστήμια!!!
Οι hackers αναφέρουν επίσης στο τέλος του μηνύματος :
mhnymauniv3 [ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ] Εντυπωσιακό χτύπημα hackers σε Ελληνικά & Ξένα Πανεπιστήμια!!!ΠΗΓΗ : secnews.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item