Νέα εμφάνιση-χτύπημα από τον George Soros...Φτιάξτε ευρωομόλογο ή κατάρρευση του ευρώ

Γκρέμισμα του ευρώ σε περίπτωση που οι ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες δεν φτιάξουν ευρωομόλογο ή ένα παραπλήσιο σύστημα, βλέπει ο επενδυτής Τζορτζ...

Γκρέμισμα του ευρώ σε περίπτωση που οι ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες δεν φτιάξουν ευρωομόλογο ή ένα παραπλήσιο σύστημα, βλέπει ο επενδυτής Τζορτζ Σόρος σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.
"Η Γερμανία και οι άλλες χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ θα πρέπει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να δημιουργήσουν ένα σύστημα ευρωομολόγων. Διαφορετικά, το ευρώ θα γκρεμιστεί", γράφει ο Σόρος.
Παράλληλα τονίζει ότι εάν δεν ενισχυθεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF)  "θα απειληθεί ο βαθμός ΑΑΑ της Γαλλίας".
Την ευθύνη για την ενίσχυση της κρίσης, αλλά κα ιτο κλειδί για την λύση της έχει, σύμφωνα με τον Σόρος, η Γερμανία.
"Οι γερμανικές επιφυλάξεις (για παροχή βοήθειας στις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετώπιζαν δυσκολίες) ενίσχυσαν την ελληνική κρίση και οδήγησαν στη διάδοσή της που μεταμορφώθηκε σε υπαρξιακή κρίση για την Ευρώπη", σημειώνει για να προσθέσει ότι μόνο με την δημιουργία ευρωομολόγου θα μπορέσει να ανατρέψει την κρίση που πλήττει την Ε.Ε.

Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item