Πολύ κοντά σε deal Eurobank και Alpha Bank λένε πηγές...Εμείς κρατάμε μια πισινή γιατί πολλά έχουμε ακούσει αλλά έργο μηδέν!

Μπροστά στο ενδεχόμενο οι τράπεζες να περάσουν τον Ιανουάριο στον έλεγχο του Δημοσίου, οι συζητήσεις για στρατηγικές συμμαχίες των τραπεζών...


Μπροστά στο ενδεχόμενο οι τράπεζες να περάσουν τον Ιανουάριο στον έλεγχο του Δημοσίου, οι συζητήσεις για στρατηγικές συμμαχίες των τραπεζών που θα μετέβαλαν την εικόνα έχουν αναζωπυρωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, Εurobank και Alpha Bank βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων. Στην αγορά πιστεύουν ότι οι δύο τράπεζες είναι πολύ κοντά σε ένα deal που θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ελληνική ιδιωτική τράπεζα. Οι φήμες θέλουν τη συμφωνία να είναι ζήτημα ημερών και μάλιστα λέγεται το σχέδιο ότι προβλέπει σε δεύτερη φάση και την έκδοση μεγάλου ομολογιακού δανείου, όπου σημαντικό μέρος του θα καλυφθεί από το Qatar, το οποίο ήδη ελέγχει περίπου 4,5%

του κεφαλαίου της Alpha. Βέβαια πολλές φορές το τελευταίο διάστημα υπήρξαν φήμες για τραπεζικά deals, τα οποία τελικά δεν ευοδώθηκαν και είναι παρακινδυνευμένο να θεωρήσουμε δεδομένη μια σύμπραξη Αlpha-Eurobank αν δεν υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Αλλωστε η κατάληξη του πρόσφατου φλερτ Εθνικής – Αlpha πρέπει να μας κάνει επιφυλακτικούς, όπως και η πορεία των μετοχών στο Χ.Α., η οποία κάθε άλλο παρά δείχνει ότι ετοιμάζεται ένας τέτοιος γάμος.


Εμείς πάλι σκεφτόμαστε ότι μετά το φιάσκο του Αστακού και του Ελληνικού, επιστρατεύεται ξανά το φάντασμα του Κατάρ, μπας και σηκωθεί λίγο το Χρηματιστήριο, πάρει ανάσα ο κ. Βενιζέλος από τις σφαλιάρες και μπορέσει να εμφανιστεί με κάτι το GAP στη ΔΕΘ.
Μετά θα επικαλεστούν τις εκθέσεις της Black Rock για τα subrimes και όλα τα σχετικά και θα κάνουν πίσω. Στο μεταξύ θα έχει διασωθεί επικοινωνιακά η κυβέρνηση για κανένα μήνα.
Στοίχημα ότι στις 8.30 όλοι θα έχουν ξεχάσει τις πυρκαϊές και την επικείμενη χρεοκοπία και θα ασχολούνται με το…. Κατάρ!!!
ΑΘάνατο ΠΑΣΟΚ...

(Με πληροφορίες από protothema.gr και antinews.gr)

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item