Πώς εγκλώβισαν οι τράπεζες τους δανειολήπτες

Ασφυκτιούν οι δανειολήπτες από τις ολοένα αυξανόμενες υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες. Μήνα με το μήνα τα ποσά ανεβαίνουν προκαλώντας στο...

Ασφυκτιούν οι δανειολήπτες από τις ολοένα αυξανόμενες υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες. Μήνα με το μήνα τα ποσά ανεβαίνουν προκαλώντας στους δανειολήπτες πανικό.
Το μόνο αμυντικό μέσο που διαθέτουν είναι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, ωστόσο, οι τράπεζες αρνούνται να συνεργαστούν.
Η «Citibank» για παράδειγμα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Ελλάδος κ. Ευάγγελο Κρητικό, διατηρεί πάγια τακτική να εκδίδει διαταγή πληρωμής κάθε φορά που κάποιος δανειολήπτης υποβάλλει αίτηση εξωδικαστικού συμβιβασμού. Η«Eurobank», εκτός από έκδοση διαταγής πληρωμής ξεκινάει ένα μπαράζ τηλεφωνικών και γραπτών απειλών , μέσω εισπρακτικών εταιρειών και δικηγορικών γραφείων. Συχνά μάλιστα προχωρά και σε προσημειώσεις περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη , χωρίς τη συναίνεσή του, υποστηρίζει ο κ. Κρητικός.
Η «Εμπορική» και η «Alpha Bank» περιορίζονται σε μια απλή, τυπική απαντητική επιστολή ενώ η «Εθνική Τράπεζα», σύμφωνα πάντα με τον κ. Κρητικό, έχει ουσιαστικά καταργήσει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.


ΠΗΓΗ : newscode.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item