Και ΝΑΙ η πρώτη συγχώνευση από τις πολλές που ακούγονται είναι γεγονός. Άντε και καλή αρχή!

Ομόφωνα, το υπουργικό συμβούλιο, ενέκρινετην εισήγηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη για τη σύσταση του «Ελλ...

Ομόφωνα, το υπουργικό συμβούλιο, ενέκρινετην εισήγηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη για τη σύσταση του «Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - ΔΗΜΗΤΡΑ».
 

Ο εξουσιοδοτικός νόμος του υπουργείου Οικονομικών για συγχωνεύσεις δημοσιεύθηκε μόλις προχθές και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι το πρώτο που προχωρεί σε συγχωνεύσεις οργανισμών και μάλιστα με αναπτυξιακή προοπτική στον αγροτικό τομέα. 

Στο νέο Οργανισμό συγχωνεύονται οι τέσσερις εποπτευόμενοι Οργανισμοί: ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε, Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α - «ΔΗΜΗΤΡΑ», Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π - AGROCERT, ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ.

Αποστολή του νέου φορέα είναι η υποστήριξη του αγροτικού κόσμου για τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα και την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της χώρας. 

Ο Οργανισμός, από τη λειτουργία του οποίου αναμένεται εξοικονόμηση πόρων, κάθε τρία χρόνια θα καταρτίζει στρατηγικό σχέδιο για τη διαμόρφωση και την υλοποίηση της αγροτικής πολιτικής της χώρας, που συζητείται σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής. 

Επίσης, με Προεδρικό Διάταγμα μπορεί να ιδρύεται μέχρι μια γεωργική σχολή ανά περιφέρεια. Οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις από 2.885 περιορίζονται σε 1.000, ενώ οι καλυμμένες οργανικές θέσεις των συνενούμενων νομικών προσώπων ανέρχονται σε 770 συνολικά.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item