Κυβερνοεπίθεση στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

Ανώνυμη πληροφορία που διαβιβάστηκε στο SecNews μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος πριν απο λίγο υποδεικνύει επίθεση αλλοίωσης ιστοσελίδας στο  ...Ανώνυμη πληροφορία που διαβιβάστηκε στο SecNews μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος πριν απο λίγο υποδεικνύει επίθεση αλλοίωσης ιστοσελίδας στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων! Οι hackers , όπως υπέδειξαν στην συντακτική ομάδα του SecNews,κατόρθωσαν να αναρτήσουν μήνυμα σε εσωτερικό σύνδεσμο <…>
της κεντρικής ιστοσελίδας του Υπουργείου. Συγκεκριμένα στο μήνυμα τους περιλαμβάνουν αναρτημένο αρχείο video, περιγράφοντας «το τραπεζικό σύστημα μέσα από ένα παραμύθι». Στο μήνυμα τους επίσης ενημερώνουν γραπτώς  ότι «δεν σβήστηκε τίποτα από τον server του υπουργείου»«δείτε και μάθετε την αλήθεια» καθώς και «αυτό δεν είναι παιχνίδι αλλά είναι η δουλειά μας». Είναι σαφές ότι ακόμα και στην Ελλάδα έχει αρχίσει να «ανθεί το πολιτικό hacking», σύμφωνα με άποψη αναγνώστη μας.
Οι hackers είχαν την δυνατότητα τεχνικά όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς να προχωρήσουν σε συνολική αλλοίωση της ιστοσελίδας, κάτι που όμως δεν έπραξαν αλλά προτίμησαν να αναρτήσουν το συγκεκριμένο video-μήνυμα.
Ο σύνδεσμος του video που ανάρτησαν οι hackers  βρίσκεται [εδώ] ενώ Screenshot της επίθεσης δημοσιεύουμε παρακάτω:
ymegr.hacked [Αποκλειστικό] Κυβερνοεπίθεση στο ΥΜΕ!!!
Θυμίζουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση από τον Ιούλιο αναμένοντας χτυπήματα σε κυβερνητικούς ιστοχώρους, πιθανόν ΚΑΙ απο τους Anonymous ή παρακλάδι αυτών, όπως  διαρρέεται στον τύπο.
Δεν υπάρχει σαφής ανάληψη ευθύνης,για την συγκεκριμένη κυβερνοεπίθεση εναντίον του ΥΜΕ, όμως τα ψευδώνυμα των hackers είναι διατυπωμένα στο κάτω μέρος της αλλοιωμένης ιστοσελίδας.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item