Κωλοτούμπα για ακόμη μια φορά...Υπέκυψαν σε ''ανύπαρκτες'' πιέσεις! Αλλάζει τελευταία στιγμή το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Την ώρα που επικρατεί αναβρασμός στην πανεπιστημιακή κοινότητα και ενόψει ενός "θερμού" Σεπτέμβρη στην Παιδεία, η Άννα Διαμαντοπού...

Την ώρα που επικρατεί αναβρασμός στην πανεπιστημιακή κοινότητα και ενόψει ενός "θερμού" Σεπτέμβρη στην Παιδεία, η Άννα Διαμαντοπούλου προχώρησε σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Οι αλλαγές αφορούν κυρίως το ζήτημα της διοίκησης των πανεπιστημίων και ενσωματώνονται προτάσεις των πανεπιστημιακών.
Έτσι, όσον αφορά τη σύνθεση του νεοσύστατου Συμβουλίου Διοίκησης των ιδρυμάτων, η αρχική πρόταση προέβλεπε τη συμμετοχή 7 πανεπιστημιακούς, 7 εξωπανεπιστημιακούς και 1 εκπρόσωπο των φοιτητών.
Πλέον, οι πανεπιστημιακοί θα έχουν 8 εκπροσώπους, οι εξωπανεπιστημιακοί 6 και οι φοιτητές έναν.
Επίσης, αναβαθμίζεται ο ρόλος της Συγκλήτου, η οποία αναλαμβάνει όλα τα ερευνητικά και εκπαιδευτικά θέματα.
Τέλος,  οι φοιτητές θα συνεχίσουν να εισάγονται σε τμήματα και όχι σε σχολή και επομένως απομακρύνεται το ενδεχόμενο προπαρασκευαστικού έτους στα πανεπιστήμια.
Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα και αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη.
Την Κυριακή και τη Δευτέρα, οι πανεπιστημιακοί θα πραγματοποιήσουν διήμερο εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Επίσης για τη Δευτέρα έχει συγκληθεί έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων.

ΠΗΓΗ  : news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item