Η Ανατ. Ακτή των ΗΠΑ περιμένει τον τυφώνα «Αϊρίν»

Με ανέμους ταχύτητας που ενδεχομένως θα φτάσει ως και τα 150 χλμ/ώρα και ισχυρές βροχοπτώσεις που αναμένεται να προκαλέσουν πλημμύρες ο τυφώ...

Με ανέμους ταχύτητας που ενδεχομένως θα φτάσει ως και τα 150 χλμ/ώρα και ισχυρές βροχοπτώσεις που αναμένεται να προκαλέσουν πλημμύρες ο τυφώνας «Αϊρίν» αναμενόταν να κάνει αισθητή την παρουσία του στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.
Οι αρμόδιες αρχές σημειώνουν πως είναι μεν απίθανο ο "Αϊρίν" να ισχυροποιηθεί και να ξεπεράσει το επίπεδο 2 στην κλίμακα αξιολόγησης των τυφώνων, προσθέτουν όμως πως οι ισχυροί άνεμοι και οι πλημμύρες είναι πιθανό να επηρεάσουν ένα μεγάλο τμήμα της Ανατ. Ακτής.
Η περιοχή της Β. Καρολίνας είναι η πρώτη που αναμένεται να πλήξει ο τυφώνας, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες προκάλεσε κατά το πέρασμά του από τις Βερμούδες και το Πόρτο Ρίκο μεγάλες ζημιές, αλλά και θανάτους. Τουλάχιστον 2 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο Πόρτο Ρίκο και για κάθε ενδεχόμενο τόσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση όσο και οι τοπικοί κυβερνήτες έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής.
Τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε περιοχές της Ν. Υόρκης και να αναζητήσουν καταφύγιο σε ασφαλέστερες περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, μετά την -πρωτοφανή στα χρονικά- απόφαση των τοπικών αρχών να διατάξουν την υποχρεωτική εκκένωση συγκεκριμένων περιοχών.
Τα σημαντικότερα αεροδρόμια της Ανατ. Ακτής έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους ενόψει της άφιξης του τυφώνα, γεγονός που όπως είναι φυσικό είχε ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες για σήμερα πτήσεις προς Ν. Υόρκη και Νιούαρκ από την Αθήνα. Ματαιώσεις αναμένονται και στα σιδηροδρομικά δρομολόγια, ενώ η υπηρεσία Μεταφορών της Ν. Υόρκης ενημέρωσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης πως το συγκοινωνιακό δίκτυο μπορεί να τεθεί εκτός λειτουργίας εάν οι καταιγίδες που θα πλήξουν την περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυρές.
Σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο η "επίσκεψη" του τυφώνα στις Πολιτείες της Ανατ. Ακτής μπορεί να προκαλέσει ζημιές ύψους 10 δισ. δολαρίων.

ΠΗΓΗ : enet.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item