Καταργούνται τα μυστικά κονδύλια προς τα ΜΜΕ

Καταργούνται τα μυστικά κονδύλια των γενικών γραμματειών επικοινωνίας-ενημέρωσης, που λειτουργούσαν βάσει διατάγματος του 1970, σύμφωνα με α...

Καταργούνται τα μυστικά κονδύλια των γενικών γραμματειών επικοινωνίας-ενημέρωσης, που λειτουργούσαν βάσει διατάγματος του 1970, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλ. Μόσιαλου. Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε μειώσεις δαπανών σε κονδύλια που αφορούν σε ζητήματα δημοσίων σχέσεων και εθιμοτυπίας.
«Προχωρούμε σήμερα στην άμεση κατάργηση του Κωδικού Αριθμού Εξόδων 0896 «Απόρρητες δαπάνες» των Γενικών Γραμματειών Επικοινωνίας - Ενημέρωσης και Μέσων Ενημέρωσης, και την μεταφορά όλου του ποσού στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Πρόκειται για κωδικό μυστικών κονδυλίων των Γενικών Γραμματειών (μέσα από ειδική πίστωση), που λειτουργούσε με βάση το Άρθρο 10 του σχετικού Νομοθετικού Διατάγματος 744/1970 (ΦΕΚ 264/Α/10.12.1970) της Δικτατορίας», αναφέρει η ανακοίνωση του Ηλ. Μόσιαλου.
Ο υπουργός δήλωσε ότι προωθείται άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση του συγκεκριμένου διατάγματος για τα Μυστικά Κονδύλια.

Ο Ηλ. Μόσιαλος προανήγγειλε μειώσεις δαπανών ως το τέλος Σεπτεμβρίου, σε μια σειρά κονδυλίων που αφορούν σε ζητήματα δημοσίων σχέσεων και εθιμοτυπίας όπως, μεταξύ άλλων:

    - Κόστος μετακινήσεων σε εξωτερικό και εσωτερικό υπαλλήλων και στελεχών των Γενικών Γραμματειών

    - Ad hoc ίδρυση κέντρων τύπου για κάλυψη μεγάλων γεγονότων (πχ εκλογών),

    - Συναντήσεις - δείπνα με δημοσιογράφους και παράγοντες ΜΜΕ της αλλοδαπής και της ομογένειας

    - Εκτυπώσεις εντύπων

    - Οργάνωση και συμμετοχή σε Συνέδρια και Ημερίδες

    - Αγορά και διάθεση δώρων σε επισκέψεις ξένων αποστολών.


ΠΗΓΗ : enet.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item