Καμία ανοχή...στους οίκους ανοχής!

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στο δήμο Αθηναίων το φαινόμενο της παράνομης λειτουργίας οίκων ανοχής. Όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Εσωτερι...

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στο δήμο Αθηναίων το φαινόμενο της παράνομης λειτουργίας οίκων ανοχής. Όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μολονότι στα όρια του δήμου λειτουργούν μόνον τρεις οίκοι ανοχής με άδεια εγκατάστασης, από τις αρχές του έτους έως τις 12 Ιουλίου το αρμόδιο γραφείο του δήμου σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, προχώρησε σε 71 σφραγίσεις και 128 επανασφραγίσεις οίκων ανοχής, λόγω παραβίασης των σφραγίδων.
Στα όρια του δήμου λειτουργούν μόνον τρεις οίκοι ανοχής με άδεια εγκατάστασης ενώ οι υπόλοιποι, περίπου 300, οι οποίοι λειτουργούν χωρίς άδεια εγκατάστασης, έχουν σφραγιστεί από την αρμόδια υπηρεσία, όπως προβλέπεται από το νόμο, αναφέρει στο έγγραφό του ο υπουργός Εσωτερικών. Και προσθέτει ότι «στη συντριπτική τους πλειονότητα οι εκμεταλλευτές των σφραγισμένων οίκων (μισθωτές, ιδιοκτήτες κ.λπ.), παραβιάζουν τις σφραγίδες και συνεχίζουν την παράνομη λειτουργία τους. Αυτό έχει ως συνέπεια το αρμόδιο γραφείο του δήμου να πραγματοποιεί συνεχείς επανασφραγίσεις».

Ο δήμος Αθηναίων έχει καταθέσει προτάσεις για την αναμόρφωση του νομικού πλαισίου που διέπει την άδεια εγκατάστασης και χρήσης οικημάτων με αυτό το αντικείμενο και οι προτάσεις αυτές θα αξιολογηθούν από τα συναρμόδια υπουργεία, σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ, και θα εξεταστεί η σκοπιμότητα ανάληψης κάθε απαραίτητης πρωτοβουλίας, σύμφωνα πάντα με τον Χ. Καστανίδη.

ΠΗΓΗ : enet.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item