Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών

Και ενώ όλοι κάθονται και ζητωκραυγάζουν για την επικείμενη ένωση Alpha Bank και Eurobank και υπερηφανεύονται πως έσωσαν την Ελλάδα και...


Και ενώ όλοι κάθονται και ζητωκραυγάζουν για την επικείμενη ένωση Alpha Bank και Eurobank και υπερηφανεύονται πως έσωσαν την Ελλάδα και πως η Ελλάδα ξεκίνησε των κύκλο των εξαγορών και των θετικών συγχωνεύσεων ο οίκος αξιολόγησης Fitch στην τελευταία έκθεση προς την Ευρωζώνη λέει πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και πως εάν η πρόταση του IIF για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα ενίσχυσης της Ελλάδας, 
ξεκινήσει, θα σημαίνει ένα συμβάν αυστηρής χρεοκοπίας.

Από την άλλη πλευρά βλέπουμε το τρανταχτό παράδειγμα της Ιρλανδίας η οποία είναι η μόνη χώρα η οποία μπόρεσε και βρήκε τα κότσια να δώσει τα παπούτσια στο χέρι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να ξεκινήσει μόνη της να σταθεί στα πόδια της.
Η έκθεση ακόμα αναφέρει πως και η Πορτογαλία κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση και πως είναι πιθανό να αποφύγει την αναδιάρθρωση και κατ'επέκταση την χρεωκοπία...Για την Ελλάδα, ούτε λόγος φυσικά καθώς μας λέει να ξεχάσουμε τους επενδυτές και την εμπιστοσύνη των αγορών!

Μια απορία όμως μένει αναπάντητη: Πως γίνεται αυτές οι χώρες που έδιωξαν τις κυβερνήσεις που τους οδήγησαν στον ζυγό του ΔΝΤ να ξεκινάνε τώρα έστω και με μια μικρή ανάπτυξη και εμείς με την "βοήθεια" όλης της υφηλίου και ότι χρηματοπιστωτικό οργανισμό υπάρχει "υποτίθεται" με το μέρος μας να οδεύουμε πιο χαμηλά και από τον πάτο!

Μην ξεχάσουμε βέβαια και τους "εκλεκτούς" Φινλανδούς" οι οποίοι μας ζητάνε λεφτά για να μας δανείσουν λεφτά και με αυξημένο μάλιστα τόκο!

Μήπως πρέπει ο κόσμος επιτέλους να ξυπνήσει από τον λήθαργό του και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του;;;

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item