Η Τουρκία απειλεί και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει την Κύπρο από το να αναζητήση φυσικό αέριο και πετρέλαιο

H Τουρκία φαίνεται ότι προσπαθεί να πιέσει με κάθε τρόπο, για να μην ξεκινήσουν οι υποθαλάσσιες έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την...H Τουρκία φαίνεται ότι προσπαθεί να πιέσει με κάθε τρόπο, για να μην ξεκινήσουν οι υποθαλάσσιες έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την εύρεση φυσικού αερίου και πετρελαίου στη Μεσόγειο.

Ήταν η σειρά του τούρκου υπουργού Ενέργειας να τονίσει ότι η Τουρκία θεωρεί «παράνομες τις έρευνες που σχεδιάζονται να γίνουν» και να απειλήσει την Κύπρο.

Μετά τα άτυπα διαβήματα προς τις ΗΠΑ , ήρθε η συνάντηση του τούρκου υπουργού Ενέργειας Τενέρ Γιλντίζ με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα Φράνσις Ριτσιαρτνόνε, που συζήτησαν τα «ενεργειακά θέματα», που από τις δηλώσεις φάνηκε πως ανάμεσα τους ήταν και τα σχέδια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Γιλντίζ τόνισε ότι η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του πρέσβη.
Ο τούρκος υπουργός ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το θέμα των ερευνών της Κύπρου, ο οποίος τόνισε « εμείς ως Τουρκία είμαστε ξεκάθαροι. Η κίνηση αυτή της «Νότιας Κύπρου» δεν είναι νόμιμη. Οι έρευνες που θα γίνουν σε περιοχές που δεν περιγράφονται στην ΑΟΖ, δεν τα θεωρούμε νόμιμα. Ακόμη και το διεθνές δίκαιο, θεωρεί πως αυτό είναι έτσι, δεν πρέπει να γίνει τέτοιο βήμα. Δεν θέλουμε να υπάρξει επιπλέον πρόβλημα, στα ήδη υπάρχοντα της περιοχής».

Εντύπωση προκάλεσε η παθητική στάση του αμερικανού πρέσβη για το θέμα, ο οποίος τόνισε ότι γνωρίζει τις απόψεις της Τουρκίας, και ότι στηρίζει κάθε προσπάθεια των δυο πλευρών για κάποια λύση Φράνσις Ριτσιαρντόνε.
Ο αμερικανός πρέσβης αργότερα επισκέφθηκε και τον Ερντογάν.

ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item