Ξεκίνησε το μεγάλο κυνηγητό για την απόκτηση του πετρελαίου της Λιβύης και όποιος πρόλαβε, πρόλαβε!

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι άρχισαν ήδη τις επαφές με τους αντάρτες, προκειμένου να εξασφαλίσουν συμφωνίες και συμβόλαια, γράφει η αυστριακή ...

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι άρχισαν ήδη τις επαφές με τους αντάρτες, προκειμένου να εξασφαλίσουν συμφωνίες και συμβόλαια, γράφει η αυστριακή Die Presse.
Αν και οι αντικαθεστωτικοί επιθυμούν διακαώς να τιμωρήσουν τις κινεζικές εταιρίες εξαιτίας της αδράνειας του Πεκίνου, η εφημερίδα αναφέρει τα λόγια ενός Γερμανού επιχειρηματία ο οποίος δεν δείχνει να ανησυχεί για το γεγονός ότι το Βερολίνο απείχε από τη ψηφοφορία στον ΟΗΕ που εξουσιοδοτούσε τη στρατιωτική επέμβαση εναντίον του Καντάφι. Όπως λέει: «Η καγκελάριος τα έχει ήδη ξεκαθαρίσει…».
Η Handelsblatt, από τη πλευρά της, θεωρεί ότι η θέση της Γερμανίας στον αγώνα δρόμου για το λιβυκό πετρέλαιο απειλείται.
Η γερμανική οικονομική εφημερίδα θεωρεί πως η Τουρκία, η οποία υποσχέθηκε $300 εκατομμύρια σε βοήθεια προς τους αντάρτες, «έχει κερδίσει το παιχνίδι».
Η Ιταλία, που έχει κατασκευάσει μέρος των αντλιών πετρελαίου της Λιβύης βρίσκεται σε καλή θέση, αλλά ο Σαρκοζί  αποκλείεται να δεχθεί η χώρα του να χάσει τη πρωτοκαθεδρία της από τις ιταλικές εταιρίες.
Όπως και να έχει, η Γερμανία θα τα βρει σκούρα, λέει η εφημερίδα. Με την απροθυμία της να βοηθήσει τους αντάρτες, η Γερμανία τα «χάλασε από την αρχή».

ΠΗΓΗ : antinews.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item