Έξω τα κόμματα από τα πανεπιστήμια λέει η Διαμαντοπούλου...Ελπίζουμε να μην καταλήξει σε άλλη μια κωλοτούμπα!

Κόμματα και φοιτητικές παρατάξεις δεν μπορεί να έχουν λόγο στα πανεπιστήμια υπογραμμίζει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμανοπούλου. Αιτιολογεί,...

Κόμματα και φοιτητικές παρατάξεις δεν μπορεί να έχουν λόγο στα πανεπιστήμια υπογραμμίζει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμανοπούλου.
Αιτιολογεί, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, τις θεσμικές αλλαγές που από τη Δευτέρα τίθενται σε διαδικασία ψήφισης στη Βουλή.
Επιμένοντας μέχρι τέλους στις διατάξεις του νέου-νόμου πλαισίου, που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τους πανεπιστημιακούς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η Άννα Διαμαντοπούλου επιτίθεται σε όσους δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουν το νέο νόμο, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία, η οποία αρνείται να υπερψηφίσει διατάξεις τις οποίες υποστήριζε ως κυβέρνηση.
Ο νέος νόμος-πλαίσιο εισάγεται τη Δευτέρα για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και η ψήφισή του θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.
Η υπουργός Παιδείας έχει αποφασίσει να αποδεχθεί ορισμένες τροποποιήσεις, που προτείνουν οι πρυτανικές αρχές και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά δεν πρόκειται να δεχθεί αλλαγές που αγγίζουν την πυρήνα της μεταρρύθμισης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Συγκεκριμένα, η υπουργός συζητά τα θέματα της σύνθεσης και των αρμοδιοτήτων της Συγκλήτου και του πανεπιστημιακού συμβουλίου, της ελαστικοποίησης της διάταξης για τις τριετείς σπουδές, της συμμετοχής των φοιτητών στα συμβούλια και της συνεργασίας των ΤΕΙ με ερευνητικά κέντρα.
Αντίθετα, η υπουργός δεν φαίνεται να διαπραγματεύεται την καθιέρωση των εξωτερικών μελών στα πανεπιστημιακά συμβούλια, την κατάργηση του ασύλου, το θέμα των προαπαιτούμενων μαθημάτων, τη θεσμοθέτηση του +2 ως ανώτατο χρονικό όριο σπουδών και τη χρηματοδότηση με βάση την αξιολόγηση.

ΠΗΓΗ : news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item