Κι όμως... η προσωρινή στάση πληρωμών συντάξεων άρχισε στις ΗΠΑ

Για πρώτη φορά οι Αμερικανοί συνταξιούχοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με  στάση πληρωμών. Αν και η κυβέρνηση των ΗΠΑ, είχε διαβεβαιώσει πως δεν πρό...

Για πρώτη φορά οι Αμερικανοί συνταξιούχοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με  στάση πληρωμών.
Αν και η κυβέρνηση των ΗΠΑ, είχε διαβεβαιώσει πως δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, Αμερικανοί πολίτες αποκαλύπτουν πως αυτό τον μήνα δεν έγινε κανονικά η καταβολή της σύνταξής τους από το δημόσιο.
Ανάμεσά τους,  η 86χρονη Ερνέσα Πήτερσον, από το Ντιτρόϊτ, που για πρώτη φορά δεν έλαβε κανονικά την σύνταξή της. Οπως είπε στο "N" δεν είχε ποτέ καθυστερήσει η καταβολή του ποσού και είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη καθώς αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο για τις ΗΠΑ. 
Επιπλέον, όπως επεσήμανε δεν έχει λάβει κάποια σχετική ειδοποίηση από αρμόδια υπηρεσία κι αυτό την κάνει ακόμα περισσότερο να αγωνιά για το αύριο στην χώρα που κάποτε ήταν η Γή της Επαγγελίας.
Ανησυχία, όμως υπάρχει και για τους Ομογενείς με Αμερικάνικη υπηκοότητα, που έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα.
Κι αυτοί με την σειρά τους, αναφέρουν πως δεν πήραν τις συντάξεις τους από τις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, η κ. Σοφία Κόνερ,  χήρα συνταξιούχου Αμερικανού στρατιωτικού,  εξέφρασε την ίδια ανησυχία, καθώς ακόμα δεν έχει λάβει τη σύνταξη που δικαιούται από το αμερικάνικο δημόσιο.
Η κ. Κόνερ, ανησυχεί όμως διπλά...αφού είναι πλέον σίγουρη πως όταν την εισπράξει θα είναι  μειωμένη, λόγω των περικοπών που έγιναν και στους στρατιωτικούς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.
Είναι απλά μια καθυστέρηση κατάθεσης των συντάξεων στις τράπεζες; 
Oι φόβοι πάντως ενισχύονται τόσο από τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις αναλυτών και την πρόσφατη υποβάθμιση των ΗΠΑ από τον Οίκο Αξιολόγησης S&P όσο κι από τις αγορές που βουλιάζουν...


ΠΗΓΗ : newscode.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item