Γλίτωσαν από τις φλόγες τα χωριά της Αλεξανδρούπολης - Σε επιφυλακή οι δυνάμεις

Ο πύρινος εφιάλτης καταπίνει τα πάντα στο πέρασμά του και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αλεξανδρούπολης, έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Η...


Ο πύρινος εφιάλτης καταπίνει τα πάντα στο πέρασμά του και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αλεξανδρούπολης, έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 12.15 σε δασική έκταση στην Μάκρη, βόρεια της Εγνατίας Οδού, εξαπλώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στα σπίτια του χωριού Ατάρνη.

''Περιμένουμε την εντολή των δημάρχων για να εκκενώσουμε τα χωριά που απειλούνται από τη φωτιά. Οι φλόγες βρίσκονται 500 μέτρα από το χωριό Ατάρνη''
 δήλωσε, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Κώστας Χουβαρδάς.


Σε ανακοίνωση που εξεδόθη από την Περιφέρεια Εβρου η κατάσταση κρίνεται κρίσιμη και για προληπτικούς λόγους έχουν σταλεί στην περιοχή λεωφορεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του ΚΤΕΛ Εβρου για πιθανή εκκένωση των οικισμών Δικέλλων, Μεσημβρίας και Πλάκας και παράλληλα ζητείται από τους κατοίκους να συνεργάζονται με τις αρχές και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Η πυρκαγιά πέρασε την Εγνατία Οδό, με αποτέλεσμα η αστυνομία να διακόψει την κυκλοφορία για να μην υπάρξει κίνδυνος για τα διερχόμενα οχήματα. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 36 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρα, 10 οχήματα από τους ΟΤΑ, 1 ελικόπτερο και 2 αεροπλάνα.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item