Και οι φωτιές συνεχίζονται σε Αιτωλοακαρνανία, Κρήτη και Χίο - Κρανίου Τόπος στον Έβρο

Στην  Αιτωλοακαρνανία  η φωτιά καίει δασική έκταση από χθες και επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Από αέρος ρίψεις νερού κάνουν δύο α...

Στην Αιτωλοακαρνανία η φωτιά καίει δασική έκταση από χθες και επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Από αέρος ρίψεις νερού κάνουν δύο αεροσκάφη με δύο ελικόπτερα ενώ η περιοχή είναι δύσβατη, πράγμα που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών.

Υπάρχει κοντά οικισμός που όμως δεν απειλείται. Ενθαρρυντικό είναι ότι οι άνεμοι σήμερα έχουν πέσει, στα 5-6 μποφόρ.

Πυρκαγιά και σε δύσβατη δασική περιοχή της Χίου. Επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 50 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος ρίψεις νερού κάνουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή ΣγουροκέφαλοΗρακλείου. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο. Οι φλόγες δεν απειλούν για την ώρα κατοικημένες περιοχές.
Υπό έλεγχο τέθηκε το μεσημέρι, η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί στην περιοχή Ραπταίοι στην Εύβοια. Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούσε  και ένα ελικόπτερο. 
Σε ύφεση το καταστροφικό πύρινο μέτωπο στον Έβρο που έκανε στάχτη τουλάχιστον 70.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργειων, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή καίγοντας και μέρος του δάσους της Δαδιάς.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η κατάσταση είναι καλύτερη ωστόσο παραμένουν 9 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Μεταξύ των αεροσκαφών και τα τέσσερα που έστειλαν Γαλλία και Ισπανία.

Οι επίγειες δυνάμεις περιλαμβάνουν 132 πυροσβέστες με 67 οχήματα και 80 άτομα σε πεζοπόρο τμήμα.ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item